Milošević: Stečajni upravnik Brodogradilišta sudu dao lažnu informaciju

On je istakao da „stečajni upravnik mora upoznati javnost sa podatkom - ko je znao za postupak neposredne pogodbe i gdje je to bilo objavljenjo“, kao i da je dužan da objavi ugovor sa kompaniom „Cezar Montenegro“, kako bi svi vidjeli šta je u njemu naznačeno
92 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2017. 10:11h

Jasno je da je stečajni upravnik Brodogradilišta u Bijeloj dao lažnu informaciju sudu, šta se može vidjeti i iz obavještenja koje je dostavljeno sudu, a u kome se navodi da je 09. marta 2017. godine „dobio jednoglasnu saglasnost odbora povjerilaca“, šta nije tačno - jer je odbor povjerilaca tog istog 9. marta 2017. godine tražio da ih stečajni upravnih obavijesti „da li ima još neka firma, specijalizovana za taj posao“, na šta je on odgovorio da će se naknadno izjasniti, istakao je politički direktor pokreta URA Rade Milošević.

On je dostavio i originalne zapisnike sa navedene sjednice odbora povjerilaca AD „Jadransko brodogradilište“, održane u advokatskim kancelarijama „Velimirović & partneri“, u Podgorici.

„Šta ste to, gospodine Ostojiću, rekli odboru povjerila - pa vam je odbor dao saglasnost? Da li ste ih obmanuli, pa im saopštili da je firma „Cezar Montenegro“ jedina u Crnoj Gori? Da li odbor povjerilaca zna da postoji još dvadesetak takvih firmi, te da li znaju da su određene firme - prije dobijanja saglasnosti - pisali lično Vama, da su zainteresovane za otkup sirovina?“, upitao je Milošević.

On je upitao stečajnog upravnika Brodogradilišta Žarka Ostojića „zbog čega, ukoliko zaista štiti državnu imovinu, nije uključio tender, pa kroz proces licitacije dobio učešće većeg broja firmi i bolju cijenu“. On navodi da je „čitav postupak vođen netransparentno, dok elementarna logika nalaže da je stečajni upravnik - unaprijed dogovorio posao sa firmom „Cezar Montenegro“.“

„Stečajni upravnik treba da zna da mi ne štitimo interes nijedne firme, kao što to on radi, već interes države Crne Gore, sa ciljem da se spriječi potencijalna pljačka Brodogradilišta. Valjda su transparentnost procesa i dobijanje što bolje ponude - ključni interesi Crne Gore, a ukoliko on smatra da je neposredna pogodba bolje rješenje - onda se on i njegovi nadređeni nalaze u velikoj zabludi“, ocijenio je Milošević.

On je istakao da „stečajni upravnik mora upoznati javnost sa podatkom - ko je znao za postupak neposredne pogodbe i gdje je to bilo objavljenjo“, kao i da je dužan da objavi ugovor sa kompaniom „Cezar Montenegro“, kako bi svi vidjeli šta je u njemu naznačeno.

„Dok vi šablonski ponavljate da „sve radite po zakonu“, podsjećam Vas i da je bivši predsjednik Političkog savjeta DPS-a Svetozar Maroviće svojevremeno tvrdio isto, a koliko je „po zakonu“ poslovala njegova kriminalna grupa - ubrzo je svima postalo jasno. Imajući u vidu Vaš prethodni rad, u određenim preduzećima, iskazujem veliku sumnju u ukupan proces, dok je na nadležnim organima da ispitaju navedene tvrdnje“, ukazao je Milošević.

On je upitao stečajnog upravnika „da li je tačno da je dogovoren posao od sto tona, vrijednosti od oko 40 hiljada eura“.

„Upoznajte crnogorsku javnost sa podatkom, koliko je do sada izvezeno sekundarnih sirovina i objelodanite zapisnike sa sjednice, na kojoj ste navodno „dobili saglasnost“ povjerilaca. Predmet tužilaštva mora biti ispitivanje procedure po kojoj ste izuzeli iz stečajne mase navedene sekundarne sirovine“, naveo je Milošević.

Galerija

Bonus video: