Ministarstvo po nalogu inspekcije uručilo ugovore o otkazu za 67 radnika

Ugovore o dijelu je sklopio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević bez saglasnosti Ministarstva. U periodu kada su se zapošljavali ti radnici, Ministarstvom je rukovodio bivši ministar Žugić
114 pregleda 6 komentar(a)
Dragan Kovačević, Foto: Boris Pejović
Dragan Kovačević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2016. 06:44h

Rješenje o otkazu ugovora o dijelu dobilo je na kućnu adresu 67 radnika Uprave za nekretnine, kod kojih je Upravna inspekcija 18. jula ove godine utvrdila da su nezakoniti. Inspekcija je tada naložila nadležnom Ministarstvu finansija da u roku od pet dana donose rješenja o raskidu tih ugovora i pošalje ih radnicima.

Te ugovore o dijelu sklopio je bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević bez saglasnosti Ministarstva. U periodu kada su se zapošljavali ti radnici, Ministarstvom je rukovodio bivši ministar Žugić.

Kovačević je Upravnoj inspekciji tokom nadzora kazao da je u Upravi utvrđeno 432 radna mjesta od kojih je upražnjeno 109, te da su posljednjih nekoliko godina radili sa malim brojem izvršilaca, zbog čega je bilo nužno da angažuju radnike po osnovu ugovora o djelu. Tvrdi da je ukazivao na probleme

Ministarstvu finansija i podnosio zahtjeve za angažovanje po ugovoru o djelu, ali pošto nije dobio odgovor, smatrao je da je dobio prećutnu saglasnost.

“Smatram da smo dobili prećutnu saglasnost jer smo svakog mjeseca dobijali novac za isplatu po osnovu ugovora o djelu,” naveo je Kovačević.

On je inspektorima kazao da je ovogodišnjim budžetom tražio 800 hiljada za te namjene, a da mu je odobreno 300 hiljada.

Bonus video: