Minus Zeta filma 27 hiljada

Ukupna imovina Zeta filma, prema procjeni iz revizorskog izvještaja, na kraju prošle godine je iznosila 2,4 miliona eura ili oko 400 hiljada više nego godinu ranije
182 pregleda 0 komentar(a)
Zeta film, Trokadero, Foto: Vuk Lajović
Zeta film, Trokadero, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.06.2017. 18:59h

Budvanska kompanija Zeta film, u vlasništvu porodice biznismena Branislava Mićunovića, završila je prošlu godinu sa gubitkom od 27 hiljada eura, navedno je u izvještaju revizora Audit com.

Osnovna djelatnost kompanije već decenijama nije pravljenje filmova već izdavanje zgrade u blizini starog grada, a krajem prošle godine su započeli proceduru da na ovoj lokaciji u centru Budve izgrade kondo hotel sa 10 spratova.

Revizor je u izvještaju skrenuo pažnju na dva događaja iz 2016. Prvi je odluka da se gradi hotel predračunske vrijednosti 16,5 miliona eura, a drugi je tužba koju je pokrenula Fondacija-zaklada Toma Mirova Luketića i njegove žene Stane upravo zbog lokacije na kojoj Zeta film želi da gradi hotel.

Ta lokacija je jedno od mnogih (ukupne površine od oko 40 hiljada kvadrata) koje je gradu Budvi 1924. godine ustupio Tomo Luketić kako bi se koristile za “dobročiniteljski i human rad”. Međutim, opština Budva je većinu tok zemljišta prodala ili su se kao njeni vlasnici po raznim osnovama upisale druge firme i novi vlasnici.

Potomci Toma Luketića pokušavaju da povrate tu imovinu jer je Opština nije koristila za ono za šta im je ustupio njihov predak. Osnovni sud je prošle godine odbio njihovu tužbu, ali su oni pokrenuli žalbu pred Višim sudom.

Ukupna imovina Zeta filma, prema procjeni iz revizorskog izvještaja, na kraju prošle godine je iznosila 2,4 miliona eura ili oko 400 hiljada više nego godinu ranije.

Na kraju prošle godine na Brana Mićunovića se vodilo 52 odsto akcija, a njegovog sinovca Predraga Mićunovića 27,9 odsto. Međutim u maju ove godine je Branovih 52 odsto akcija prebačeno na kastodi račun Hipotekarne banke. U bordu direktora se i dalje nalaze Brano, njegov sin Đorđe Mićunović i Branova ćerka Andrea Kustudić, dok je Predrag izvršni direktor.

U dijelu izvještaja gdje se nabraja imovina firme navedeno je i da posjeduju arhivu svojih filmova od 10.131 minutu ili 264.053 metra filmova. Negativi se čuvaju kod Kinoteke Beograd i Jadran filma iz Zagreba, dok su ostale kopije predate na čuvanje Crnogorskoj kinoteci i Gedora-Mat filmu Momira Matovića.

Bonus video: