MK Group investira 500 miliona eura u region

“Kada smo osnivali MK Group imali smo troje zaposlenih, a sada taj broj iznosi 7.000 ljudi", istakao je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group
6920 pregleda 0 komentar(a)
Top menadžment MK Group - 35 godina kompanije, Foto: MK Group
Top menadžment MK Group - 35 godina kompanije, Foto: MK Group
Ažurirano: 22.01.2019. 16:11h

Novi Sad, 21. januar 2019. godine – U skladu sa svojom strateškom opredeljenošću, kompanija MK Group nastavlja da ulaže u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Evropi i planira da u narednih 5 godina dodatno investira 500 miliona evra u ove oblasti, saopšteno je na proslavi 35 godina poslovanja, na kojoj su istaknuti uspešni rezultati koje je kompanija ostvarila tokom 3 i po decenije postojanja.

“Kada smo osnivali MK Group imali smo troje zaposlenih, a sada taj broj iznosi 7.000 ljudi. Svi oni zaslužni su za uspeh koji smo postigli, za sve prilike i šanse koje su pretvorene u uspešne rezultate”, istakao je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group i dodao je da je jedan od najvećih uspeha u minulom radu činjenica da je tokom svih 35 godina kompanija ostala pouzdan partner.

“Naša kompanija je tokom 35 godina poslovanja ostala pouzdan oslonac za svoje zaposlene, saradnike, partnere ali iznad svega za 74 lokalne zajednice u kojima radi. Upravo zahvaljujući ovakvom pristupu jedna domaća kompanija postala je regionalni lider u agraru, bankarstvu i turuzmu, na šta, složićete se, svi možemo da budemo ponosni”, zaključio je Kostić.

Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj i na planove za budućnost: “U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja. Od osnivanja do danas smo investirali milijardu evra u poslovanje, a koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje naša namera da u narednih 5 godina investiramo dodatnih pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu.”

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je prisustvovao proslavi, istakao je da MK Group na najbolji način doprinosi rastu srpske ekonomije:

„MK Group nije samo kompanija koja svakog meseca obezbeđuje plate za 7.000 zaposlenih, posao za još oko 200.000 ljudi i stotine drugih firmi svojih partnera, koja u budžet godišnje uplaćuje 109 miliona eva poreza i doprinosa i kao najveći izvoznik našeg agrara, snažno doprinosi srpskom učinku na međunarodnom tržištu. Ona je i regionalni lider u oblastima u kojima posluje. MK Group, sa svojih 75 kompanija članica, najbolji je dokaz da Srbija ima i velike poslovne sisteme sposobne da se izbore sa najjačom konkurencijom, koji ozbiljno investiraju i kod kuće i van granica naše zemlje i uspešne privrednike koji strateški razmišljaju o ulaganjima u širenje, modernizaciju i podizanje efikasnosti poslovanja, jačaju pozicije svojih kompanija i srpske privrede u regionu i svetu.“

Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, naglasio je da je MK Group pouzdan partner i saradnik.

“Kompanije poput MK Group predstavljaju važne pokretače privrednog i ekonomskog rasta na tržištima Adriatic regiona. Mi smo se kroz dosadašnju saradnju uverili kako se MK Group razvija zahvaljujući značajnom unapređenju koroprativnog upravljanja, što je kvalitet više u odnosu na neke kompanije koje počivaju samo na upravljanju jednog čoveka. Na osnovu svega što smo zajedno prošli sa menadžmentom MK Group uveren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina. Radujem se novim projektima MK Group u budućnosti I želim im mnogo sreće u radu”, naveo je Ždrale.

Tokom proslave ovog značajnog jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.

(PROMO)

Galerija