Monteput: Radovi na auto-putu 80 odsto završeni

Učesnici Foruma o transportnoj povezanosti posjetili gradilište mosta Moračica na prioritetnoj dionici auto-puta i upoznali se sa dinamikom radova.
6691 pregleda 4 komentar(a)
Obilazak radova, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Obilazak radova, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 03.10.2019. 16:29h

Ukupni radovi na auto-putu Bar-Boljari su 80 odsto završeni, dok su svi tuneli probijeni, saopštio je predstavnik Monteputa, Goran Vujović.

On je kazao da su učesnici Foruma o transportnoj povezanosti, koji je ove sedmice održan u Podgorici, posjetili gradilište mosta Moračica na prioritetnoj dionici auto-puta i upoznali se sa dinamikom radova.

"Dinamika svih ukupnih radova je na 80 odsto završenosti, dok je kod 11 tunela 100 odsto završena sekundarna betonska obloga. Oko 80 odsto ostalih radova na tunelima je završeno. Mostovi su na procentu rasponskih konstrukcija oko 80 odsto”, rekao je Vujović.

On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva, dodao i da je osam duplih mostova potpuno spojeno, tako da se u narednom periodu očekuje još veće intenziviranje radova i poštovanje definisanih rokova za 30. septembar naredne godine.

“Takođe, elektromašinski radovi se izvode svojom dinamikom, a oprema se nabavlja i ugrađuje u dijelu gdje je to moguće tehnički na samom gradilištu”, naveo je Vujović.

Prema njegovim riječima, na gradilištu je zaposleno 2,83 hiljade ljudi, većinom Kineza, a ima i domaće radne snage i podizvođača koje je angažovala kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

“Na gradilištu je preko 100 podizvođača i ispunili smo ugovorni rok od preko 90 po ugovoru. Sve u svemu uspješna posjeta, ljudi su zadovoljni sa onim što su vidjeli tako da je bilo zadovoljstvo da ih ugostimo", zaključio je Vujović.

Most Moračica je jedan od kompleksnijih objekata na prioritetnoj dionici.

Bonus video: