Nema povećanja penzija u 2013, SNP neće podržati predlog

SNP Crne Gore smatra da se ta sredstva mogu i moraju obezbijediti u budžetu za 2013. godinu na račun ostalih stavki u budžetu
1 komentar(a)
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2012. 19:07h

"Poslanicima Skupštine Crne Gore Vlada Crne Gore danas je dostavila Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Tim aktom, Vlada predlaže da se u 2013. godini crnogorskim penzionerima ne usklađuju penzije u skladu sa zakonom.

"Vlada na taj način uskraćuje prava crnogorskih penzionera da im penzije u 2013. godini na mjesečnom nivou budu uvećane za oko 3,3 posto. Na taj način očigledno je da Vlada ima namjeru da uštedi oko 12 miliona eura na godišnjem nivou na štetu zakonom utvrđenih prava penzionera", kazao je potpredsjednik SNP-a Neven Gošović o odluci Vlade.

SNP Crne Gore, dodaje on, smatra da se ta sredstva mogu i moraju obezbijediti u budžetu za 2013. godinu na račun ostalih stavki u budžetu, "jer penzioneri i ostali korisnici prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ne mogu snositi ukupni teret ekonomske i socijalne krize, koju je prevashodno prouzrokovala vladajuća garnitura".

"Naravno, SNP Crne Gore neće podržati Predlog zakona, kojim se uskraćuju prava penzionera, s tim što očekujemo da taj Zakon neće dobiti većinsku podršku u Parlamentu", navodi Gošović.

Bonus video: