Nikšić: Radnici Montavara počeli štrajk glađu

"Duguje nam se sedam plata i 22 doprinosa, a ni od proizvodnje nema ništa", kazao je predsjednik sindikata, Radisav Jauković
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2013. 21:21h

Radnici nekadašnjeg nikšićkog Metalca, koji od 25. novembra protestuju tražeći isplatu sedam zarada, povezivanje staža i pokretanje proizvodnje, danas su u krugu fabrike počeli štrajk glađu.

U Sindikatu su naglasili da su radikalizovali protest jer njihov status nije riješen i pored obećanja iz Ministarstva ekonomije.

Od protesta nijesu odustali ni nakon što im je direktor preduzeća Nikola Furundžić potpisao rješenja o radu na neodređeno vrijeme, jer, smatraju u Sindikatu, to ne rješava njihove glavne zahtjeve.

"To je njegova zakonska obaveza nakon što mu je država odobrila pomoć za Metalac od 1,5 milion eura. Duguje nam se sedam plata i 22 doprinosa, a ni od proizvodnje nema ništa. O tome Furundžić nije mogao ništa konkretno da nam kaže", kazao je predsjednik sindikata, Radisav Jauković, napominjući da će radnici gladovati do ispunjenja zahtjeva.

Nekadašnji Metalac u stečaju je 2004. kupio Goran Mladenović iz Slovenije za 450.000 eura. On je prošle godine pokrenuo dobrovoljnu likvidaciju firme tvrdeći da ne može poslovati zbog duga od oko tri miliona i nemogućnosti rada u Croj Gori.

Početkom prošle godine pod okriljem Metalca osnovana je druga firma - Metalna Montavar inženjering koju je, prema navodima radnika, od Mladenovića preuzeo Furundžić.

Galerija

Bonus video: