Novi ciklus obuke Savremeno komuniciranje ZA savremeno poslovanje od 1. marta

368 pregleda 0 komentar(a)
Uručeni sertifikati polazanicima, Foto: PR Centar
Uručeni sertifikati polazanicima, Foto: PR Centar

Sinoć su svečano uručeni sertifikati polazanicima obuke Savremeno komuniciranje ZA savremeno poslovanje koja je upriličena na novogodišnjem koktelu Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM).

Koktelom je uz veliko prisustvo zvanica iz Vlade, diplomatskog kora i menadžera kompanija Crne Gore svečano obilježeno pet godina uspješnog rada AMM-a.

Ova obuka se pokazala veoma potrebnom kako privatnom, tako i državnom sektoru. Zato planiramo da je uskoro nastavimo, pa će novi ciklus, sa istim konceptom i predavačima početi već od 1. Marta 2019.godine, najavila je predsjednica Odbora za PR i marketing u Asocijaciji menadžera Crne Gore i koordinatorka projekta obuke Ana Martinović.

„Nakon ovih 30 polaznika koji su uspješno završili obuku, već imamo interesovanje za novi ciklus obuke, koji planiramo da nastavimo u saradnji sa Upravom za kadrove, a kojoj se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujem u ime AMM-a“, rekla je Martinović.

Ona je kazala da će koncept obuke i predavači biti isti, a predavanja održavati u Upravi za kadrove.

„Na kom god da ste menadžerskom nivou, bilo da ste direktor, ministar, pomoćnik ministra, pomoćnik direktora, šef kabineta ili PR menadžer komunikacija je svakodnevni dio vašeg posla. Bez savremenog komuniciranja ne možete dobro predstaviti ni svoje ideje i proizvode, niti sve ono što radite u kompaniji ili instituciji. Bez primejne koncepta savremenog komuniciranja definitivno nema ni savremenog poslovanja“, poručila je Martinović.

Jelena Kaluđerović, PR menadžerka HP „Budvanska Rivijera“ kao jedna od trinaest predavača smatra da je obuka bila pun pogodak.

„Kada je obrazovanje u pitanju, moramo da znamo da učenja nikad nije dovoljno, učimo dok smo živi i to znači da ćemo samo tako moći da pratimo trendove, bilo da se bavimo PR-om, marketingom ili bilo koji drugim poslom“, navela je Kaluđerović.

Ona je kazala da je počastvovana što je imala priliku da bude jedan od predavača i što je uspjela da najaktuelnije trendove u diguitalnom marketingu, na polju blogovanja i influence marketinga, predstavi polaznicima.

Direktorica PR & Media Consultancy (PR Centra), Milena Kalezić, istakla je da znanje i iskustvo treba dijeliti.

„Moja prva ocjena o cijelom konceptu predstavlja jednu veliku zahvalnicu Ani Martinović i Asocijaciji menadžera Crne Gore, što su okupili one koji znaju da komuniciraju i što je okupila one koji se time bave posljednjih deset, 15 godina, svakodnevno uče i usavršavaju svoje vještine. To je ono što su stekli i naučili kroz svoje svakodnevni rad bilo da rade u privatnom sektoru, u javnim ustanovama i podijelili sa onima koji su spremni da investiraju u svoje znanje“, rekla je Kalezić.

Sa druge strane, kako je dodala, treba pohvaliti sve polaznike koji su uspješno i aktivno pratili ovu obuku, investirali u svoje znanje, postali konkurentni na tržištu rada, i ono što je najvažnije naučili da još uspješnije komuniciraju.

„Radujemo se novom ciklusu druženja sa nekim mladim ljudima, koji su spremni da investiraju u svoja znanja ili one koji su targetirani od svojih menadžera i institucija u kojima rade da su im važni da nauče više i da prate trendove komuniciranja“, poručila je Kalezić.

Savjetnica za odnose sa javnošu Uprave policije,Tamara Pavićević, kazala je da je Savremeno komuniciranje ZA savremeno poslovanje savremena obuka za sve one koji, kako je navela, žele da se bave komunikacijama ili već to rade preko obavljanja svojih poslova i zadataka bilo u javnom ili u privatnom sektoru.

„Ova obuka je usvaršavala znanja polaznika iz oblasti internog i eksternog komuniciranja, iz oblasti koje su njima važne, od početka do kraja kako se komunicira u savremenom društvu. Moje predavanje se odnosilo na krizno komuniciranje koje je svakodnevnevnica u oblasti PR-a, marketinga, i komuniciranja“, rekla je Pavićević.

Prema njenim riječima, krizna komunikacija je specifična i u nju treba uložiti i znanje i truda, navodeći da treba da se uključi cjelokupan tim kako bi ona bila uspješno izvedena.

Polaznica obuke Nevena Keković, direktorica Instituta „Dr Simo Milošević“, kazala je da je obuka bila veoma sveobuhvatna, ocijenjujući da je u najmanju ruku ostvarila očekivanja polaznika.

„Smatram da je obuka nešto što je važno preporučiti svakoj sledećoj generaciji polaznika i svima koji bi mogli da budu zainteresovani za obuku ovoga tipa, jer investicija u znanje, u smislu vremena i finansija je uvijek nešto što će se višestruko isplatiti, a ova obuka je nešto što opravdava sve uloženo“, istakla je Keković.

Polaznica obuke Mirha Tahirović, iz PR službe Skupštine Crne Gore, kazala je da joj je izuzetno zadovoljstvo što se našla među učesnicima obuke Savremeno komuniciranje za savremeno poslovanje.

„Obuka je sjajna prilika da se nauči nešto novo iz oblasti komunikacija. Kao što smo mnogo puta tokom obuke čuli, komunikacija je ključ dobrog poslovanja, i savremenog funkcionisanja. Moja je topla preporuka svima koji se bave komunikacijama i odnosima sa javnošću da pohađaju baš ovu obuku“, rekla je Tahirović.

Bonus video: