Penzioneri Rudnika boksita ponovo se okupili ispred sektora za transport

Riječ je o oko 400 penzionera koji su pravo na penzije stekli 2009. i 2010.godine
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2016. 08:07h

Penzioneri nikšićkih Rudnika boksita koji traže da im se poveže radni staž za 2009. i 2010. godinu kako bi mogli da ostvare trajna penziona rješenja, jer su im trenutno na snazi privremena, ponovo su se jutros okupili ispred sektora za transport, gdje su bili i prije dva dana.

Mujo Muratović je kazao da im je za danas zakazan sastanak sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanić i ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

“Na sastanku kod predsjednika Privrednog suda biće prisutan i stečajni sudija Boksita Mladen Marković. Nadamo se pozitivnom ishodu sa oba sastanka, a odtoga će zavisiti naši dalje potezi”, kazao je Muratović.

Riječ je o oko 400 penzionera koji su pravo na penzije stekli 2009. i 2010.godine.

Kako su “Vijestima” kazali iz Ministarstva ekonomije bivši radnici nikšićkih Boksita, koji su prije uvođenja stečaja u kompaniju, istu napustili, prema Zakonu o stečaju, bili su u obavezi da potraživanja prijave u stečajnom postupku kako bi ostvarili svoja prava.

“Ministarstvo ekonomije nije nadležno za njihova potraživanja, jer stečajni postupak vodi stečajni upravnik i Privredni sud kojima mogu da se obrate u vezi sa statusom svojih potraživanja”, odgovorili sui z Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva ekonomije su istakli da su ispunili sve obaveze prema radnicima Boksita koji su u procesu stečaja ostali bez posla.

Galerija

Bonus video: