Potpisan ugovor o obnovi dijela barske pruge

„Radovi bi trebalo da počnu u martu i biće završeni u aprilu 2017. godine, nakon čega će brzina vozova na toj dionici sa sadašnjih 30 do 50 kilometara na sat, biti podignuta na 120 kilometara na sat“, rekao je Maksić
73 pregleda 0 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2015. 11:03h

Predstavnici srpskih i ruskih želježnica potpisali su danas u Beogradu ugovor o obnovi barske pruge na 77 kilometara dugoj dionici Resnik - Valjevo, koja će biti finansirana sredstvima ruskog kredita u iznosu od 80 miliona dolara.

Ugovor su potpisali generalni direktori preduzeća Infrastruktura Železnice Srbije i kompanije ruskih željeznica RŽD International, Goran Maksić i Sergej Pavlov.

„Radovi bi trebalo da počnu u martu i biće završeni u aprilu 2017. godine, nakon čega će brzina vozova na toj dionici sa sadašnjih 30 do 50 kilometara na sat, biti podignuta na 120 kilometara na sat“, rekao je Maksić, prenosi Tanjug.

On je naveo da je to prva dionica barske pruge kroz Srbiju koja će biti rekonstruisana i modernizovana.

Pavlov je, nakon potpisivanja ugovora, saopštio da su ruske željeznice veoma zadovoljne saradnjom sa srpskim. On je najavio da će 15. decembra iz Moskve krenuti za Beograd prva dva od ukupno 27 ruskih vozova koje je Srbija kupila od Rusije zahvaljujući sredstvima ruskog kredita od 100 miliona dolara.

Pavlov je rekao da se isporuka prva dva voza realizuje čak dva mjeseca prije roka.

Barska pruga izgrađena je prije 40 godina i od tada nije bilo ozbiljnijih radova na njenom remontu

Bonus video: