Potpisan ugovor o osnivanju Agrobiznis centra: Važna adresa za sve kolašinske poljoprivrednike

Simović očekuje da dugi kišni period neće uticati značajno na prinose u poljoprivredi. Prema njegovim riječima, nije zabilježen rast cijena poljoprivrednih proizvoda
1041 pregleda 0 komentar(a)
Bulatović i Simović, Foto: Sluzba za informisanje predsjednika Opštine
Bulatović i Simović, Foto: Sluzba za informisanje predsjednika Opštine

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i predsjednik Opštine Milosav Bulatović potpisali su ugovor o osnivanju Agrobiznis centra u tom gradu. Kako je rekao Simović, centar će biti važna adresa sa sve kolašinske poljoprivrednike.

„U tom centru poljoprivrednici će od agronoma moći da dobiju stručne savjete, podršku za izradu biznis planova, objašnjenja o sadržaju našeg, sve izdašnijeg, agro budžeta. To će biti novi impuls razvoju poljoprivrede na ovom području. Opremićemo Agrobiznis centar terenskim vozilom, a stručne službe ministarstva biće u kontaktu sa mladim stručnjacima u centru.“reko je ministar.

On je podsjetio da slični centri, kako tvrdi, već uspješno funkcionišu na Žabljaku, u Mojkovcu i Šavniku.

Bulatović i Simović razgvorali su i o predstojećoj turističkoj sezoni.

„Analizirali smo šta je to što treba da se uradi sa nivoa Vlade i resornih ministarstva, a poslebno kako treba ubrzati aktivnosti sa niva lokalne uprave da bi se unaprijedili određeni komunalni sadržaji u susret predstojećoj turističkoj sezoni. Kolašin će imati izdašnu podršku Vlade. Konstatovano je da se već sada osjećaju benefiti sistemskih izmena zakona o finasiranju lokalnih samouprava. „- rekoa je Simović.

Prema riječima Bulatovića u Kolašinu se sa optimizmom gleda na mogućnost razvoja poljoprivrede. Agrobiznis centar je, rako je on, način da svi zainteresovani da se bave poljoprivredom dobiju i kvalitetnu logistiku.

Simović očekuje da dugi kišni period neće uticati značajno na prinose u poljoprivredi. Prema njegovim riječima, nije zabilježen rast cijena poljoprivrednih proizvoda.

„Mi smo uvijek na terenu i u dnevnoj komunikaciji sa voćarima, ratarima, pčelarima... Sektor pčelarstva posebno u ovom periodu trpi posljedice, ali nadajmo se da će izdašna pčelinja paša u narednom periodu nadomjestiti posljedice kišnoga maja. Takođe bilo je određenih šteta u sektoru voćarstva, ali mislim da ima razloga da se nadamo uspješnoj poljoprivrednoj sezoni. Vjerujem, kad budem sabrirali rezultate od ove godine, da ćemo biti svi zadovljni. „- reko je on.

Bonus video: