Prosječan račun za struju u aprilu iznosio 34,28 eura

Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 118,36 hiljada domaćinstava, saopšteno je iz EPCG
0 komentar(a)
račun, Foto: Luka Zeković
račun, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.05.2013. 18:00h

Prosječni aprilski račun za električnu energiju za domaćinstva, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosio je 34,28 eura sa uračunatom taksom na brojilo, 17 odsto manje nego u martu, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su, prenosi agencija Mina biznis, kazali da domaćinstva na Žabljaku imaju najnižu prosječnu potrošnju od 21,15 eura, dok je najveća potrošnja u aprilu očitana u Podgorici i Kotoru. U tim gradovima su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 39 eura.

“Račun vrijedan više od 150 eura dobiće 0,84 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,73 odsto potrošača”, navodi se u saopštenju.

Domaćinstva u aprilu bilježe 19 odsto manju potrošnju u odnosu na martovsku.

“Aprilske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 118,36 hiljada domaćinstava. Račun za električnu energiju je za još 1,68 hiljada potrošača, koji su predali validnu dokumentaciju zaključno sa 20. aprilom, umanjen za iznos takse na tarifno brojilo”, objasnili su iz EPCG.

Broj domaćinstava koja su do sada iskoristila mogućnost oslobađanja od takse je oko 17,77 hiljada.

Iz EPCG su podsjetili da nude domaćinstvima, koja imaju dug za utrošenu električnu energiju, da iskoriste šansu i postanu članovi Zlatnog tima, tako što će dug, bez obzira na njegov iznos, protokolom izmiriti u tri mjesečne rate sa popustom od pet odsto i bez kamate.

“Svaki kupac, čije stanje duga 31. jula bude nula eura, stiče pravo da postane član Zlatnog tima i koristi mnogobrojne povoljnosti koje očekuju redovne platiše u novom programu lojalnosti koji se priprema od 1. avgusta ove godine”,saopšteno je iz EPCG.

Bonus video: