Prvi Business Café: Pokretanje biznisa uz kafu

Cilj Business Caféa je razmjena kontakata i informacija, dijeljenje poslovnih iskustava i podsticanje na pokretanje sopstvenog biznisa.
73 pregleda 3 komentar(a)
Biznismen, posao, Foto: Shutterstock
Biznismen, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2015. 19:18h

U Crnoj Gori je danas prvi put organizovan Business Café, poslovno okupljanje preduzetnika i onih koji to žele postati. Okupljanje ove vrste je već pet godina prisutno u zemljama regiona.

„Institut je ovakav koncept prepoznao kao značajan za razvoj preduzetništva u Crnoj Gori“, rekla je predstavnica Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj Slavica Nikolić.

Nikolić je kazala da je cilj Business Caféa razmjena kontakata i informacija, dijeljenje poslovnih iskustava i podsticanje na pokretanje sopstvenog biznisa.

„Ovo je događaj gdje se preduzetnici inspirišu i ohrabruju i gdje se putem umrežavanja sklapaju poslovi i nova poslovna prijateljstva“, rekla je Nikolićeva.

Idejni tvorac Business Caféa, Kristina Ercegović, preduzetnica iz Hrvatske, kazala je da će se na ovaj način povezati preduzetnici regiona, i objasnila kako je došla na ideju za pokretanje Caféa.

„Business Café je nastao usljed činjenice da se najveći broj poslova sklopi upravo uz kafu. Atmosfera na ovim događajima je posebna, drugačija i poduzetnici imaju osjećaj da nisu sami“, kazala je Ercegović.

Na temu „Da li se preduzetnik rađa ili stvara?“, gosti, modna kreatorka Marina Banović Džuver, Jovan Lekić, osnivač i izvršni direktor „NALL International“-a su imali različita mišljenja, ali su bili jedinstveni u ocjeni da budući preduzetnici moraju svoju strast i rad da usmjere na potrebe društva, i da budu uporni u tome.

Gosti su podijelili svoja iskustva, uspjehe i neuspjehe, a mlade preduzetnike savjetovali i podsticali da počnu da se bave biznisom.

Sljedeći Business Café biće organizovan u decembru.

Bonus video: