Radojičićeva firma duguje 2,12 miliona eura

Privredni sud utvrdio iznos potraživanja firme “Radenko” u stečaju, koja je gazdovala restoranom Maša
3353 pregleda 2 komentar(a)
Osam pristiglih prijava za potraživanja: Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Osam pristiglih prijava za potraživanja: Privredni sud, Foto: Savo Prelević

U Privrednom sudu juče je održano ročište za ispitivanje potraživanja povjerilaca od stečajnog dužnika firme „Radenko“, u vlasništvu Radenka Radojičića, koja je gazdovala poznatim podgoričkim restoranom „Maša“ i koja je povjeriocima ostala dužna ukupno oko 2,12 miliona eura.

Stečajni upravnik u ovom postupku je Dragan Milić iz Podgorice, a stečajni sudija Miodrag Anđelić.

Stečaj u firmi „Radenko“ uveden je šestog decembra prošle godine na zahtjev Poreske uprave, kojoj je u drugom isplatnom redu priznato potraživanje u iznosu od 401.274 eura.

Prijave potraživanja za prvi isplatni red nije bilo, a u drugom isplatnom redu priznato je potraživanje Uprave lokalnih javnih prihoda iz Podgorice u iznosu od 58.927 eura.

Pojedinačno najveće potraživanje, svrstano u treći isplatni red, je podnijela firma OTP Debt Collection iz Podgorice. Crnogorska komercijalna banka od stečajnog dužnika potražuje 1.642.658 eura. Ovo potraživanje banke priznato od stečajne uprave.

Prva banka Crne Gore potražuje 911 eura, Centralna banka Crne Gore 943 eura, „Čistoća“ Podgorica 5.363 eura, CKB 1.088 eura, Elektroprivreda Crne Gore 657,92 eura, Lovćen osiguranje oko 4.262 eura i podgorička firma „Stadion“ DOO 2.720 eura, plus pripadajuća zakonska kamata.

Sva prethodno navedena potraživanja, prema osam pristiglih prijava, su priznata od stečajnog upravnika Milića. Izlučnih i razlučnih povjerilaca u ovom stečajnom postupku u skladu sa članom 52. Zakona o stečaju, nije bilo.

Bonus video: