Radunović na sastanku sa predstavnikom Svjetske banke

"Današnji sastanak koji predstavlja kontinuitet susreta sa predstavnicima Svjetske banke je bio prilika da ministar Radunović ukaže na značaj projekta reforme poreske administracije sa elektronskom fiskalizacijom", poručili iz Ministarstva
724 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Darko Radunović sa saradnicima sastao se sa šefom kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuelom Salinasom, kako bi razgovarali o projektima iz portfolija Svjetske banke kao i o budućim aktivnostima, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

"Današnji sastanak koji predstavlja kontinuitet susreta sa predstavnicima Svjetske banke je bio prilika da ministar Radunović u kontekstu aktuelnih projekata koji se realizuju sa Svjetskom bankom, ukaže na značaj projekta reforme poreske administracije sa elektronskom fiskalizacijom. Takođe, istakao je značaj sredstava dobijenih zahvaljujući prvoj garanciji Svjetske banke za razvojnu politiku - PBG1,u kontekstu refinansiranja dijela javnog duga, kao i aktivnosti na ispunjavanju uslova za dobijanje druge garancije-PBG2", navodi se u saopštenju.

Salinas je, kako se dodaje, istakao da ne postoje otvorena pitanja u vezi implementacije investicionih projekata i upoznao prisutne sa aktivnostima radnih timova Svjetske banke na izradi projekta "Zaposlenost i rast".

"Takođe je predstavio inicijativu Svjetske banke za kreditnu podršku regionalnom projektu povezivanja zemalja Zapadnog Balkana putem olakšica u trgovini i transportu, koji je u funkciji regionalnih ekonomskih integracija", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Bonus video: