Svečano otvoren hotel "Pearl Beach" sa četiri zvjezdice - Vijesti.me
OBOGAĆENA TURISTIČKA PONUDA BARA

Svečano otvoren hotel "Pearl Beach" sa četiri zvjezdice

"Kada smo preuzeli "Bisernu obalu", bila je zastiđe, a nije u redu da biseri Bara i Crne Gore budu zastiđe. Potrudićemo se da ribrendiramo i repozocioniramo Čanj", rekao je suvlasnik "Šajo grupe" Žarko Rakčević

Sa otvaranja hotela "Pearl Beach"
Sa otvaranja hotela "Pearl Beach" (Foto: Šajo grupa)

Turistička ponuda Bara bogatija je za još jedan hotel sa četiri zvjezdice, nakon što je uložemo u oronulo turističko naselje Biserna obala.

Hotel posluje u sklopu podgoričke "Šajo grupe“ koja je početkom ove godine postala većinski vlasnik kompanije AD Recreatours Beograd, koja u svom sastavu ima turističko naselje "Biserna obala" u Čanju, hotel "Šumadija" u Rafailovićima te hotele na Kopaoniku i Srebrnom jezeru.

otvaranje Pearl Beach
Suvlasnik "Šajo grupe", Žarko Rakčević dočekuje zvanice(Foto: Radomir Petrić)

"Kada smo preuzeli "Bisernu obalu", bila je zastiđe, a nije u redu da biseri Bara i Crne Gore budu zastiđe. Potrudićemo se da ribrendiramo i repozocioniramo Čanj", rekao je suvlasnik "Šajo grupe" Žarko Rakčević.

Direktor turuizma u "Šajo grupi", Petar Rakčević kazao je da je od preuzimanja "Biserne obale" do danas, renoviranje koštalo dva i po miliona eura. 

"Do narednog ljeta planiramo da uložimo još tri miliona", dodao je on.

otvaranje Pearl Beach
Sa otvaranja hotela(Foto: Radomir Petrić)

Zvanice, među kojima su bili Dritan Abazović, Dragan Bokan, Šerbo Rastoder, Dejan Mijović, Branko Vujović, Draginja Vuksanović, Hilmo Franca... obišle su kompleks površine sedam hektara.

U okviru "Šajo grupe" odranije posluju hoteli “Vile Oliva“ u Petrovcu sa 4+ zvjezdice, “Novi Apart“ u Herceg Novom sa 4 zvjezdice..., a “Pearl Beach” je na mjestu nekadašnje “Biserne obale”, na čuvenoj pješčanoj plaži u uvali Čanj, između Sutomora i Buljarica.

"U planu nam je da već sezone 2020. preko 300 smještajnih jedinica bude dovedeno na nivo od 4 zvjezdice, kao klub sa bazenskim kompleksima i svim drugim, neophodnim sadržajima. Uvjereni smo da će hotelski rizort “Pearl Beach“, odnosno “Biserna obala“, biti snažan zamajac ubrzanog razvoja i preporoda Čanja”, saopštili su iz “Šajo grupe” povodom večerašnjeg otvaranja.

Navode da su već uspjeli “uz izuzetne napore sa poslovnim partnerima” da značajno podignu nivo usluga i smještaja i stave u funkciju 444 smještajne  jedinice sve do ove godine zapuštene "Biserne obale", koja u dosadašnjem stanju, napominju iz podgoričke kompanije, “ nije služila za primjer ni Baru, ni Crnoj Gori”.

"Zajedno sa najvećim svjetskim tur operatorima, prije svega TUI-em, na putu smo ubrzanog rebrendiranja i repozicioniranja turističkog naselja “Biserna obala“, u jedan od najboljih turističkih kompleksa i klubova u Crnoj Gori i šire”, ističu iz kompanije.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Ekonomija