Svečano otvoren hotel "Pearl Beach" sa četiri zvjezdice

"Kada smo preuzeli "Bisernu obalu", bila je zastiđe, a nije u redu da biseri Bara i Crne Gore budu zastiđe. Potrudićemo se da ribrendiramo i repozocioniramo Čanj", rekao je suvlasnik "Šajo grupe" Žarko Rakčević
12678 pregleda 13 komentar(a)
Sa otvaranja hotela "Pearl Beach", Foto: Šajo grupa
Sa otvaranja hotela "Pearl Beach", Foto: Šajo grupa
Ažurirano: 09.08.2019. 22:51h

Turistička ponuda Bara bogatija je za još jedan hotel sa četiri zvjezdice, nakon što je uložemo u oronulo turističko naselje Biserna obala.

Hotel posluje u sklopu podgoričke "Šajo grupe“ koja je početkom ove godine postala većinski vlasnik kompanije AD Recreatours Beograd, koja u svom sastavu ima turističko naselje "Biserna obala" u Čanju, hotel "Šumadija" u Rafailovićima te hotele na Kopaoniku i Srebrnom jezeru.

"Kada smo preuzeli "Bisernu obalu", bila je zastiđe, a nije u redu da biseri Bara i Crne Gore budu zastiđe. Potrudićemo se da ribrendiramo i repozocioniramo Čanj", rekao je suvlasnik "Šajo grupe" Žarko Rakčević.

Direktor turuizma u "Šajo grupi", Petar Rakčević kazao je da je od preuzimanja "Biserne obale" do danas, renoviranje koštalo dva i po miliona eura.

"Do narednog ljeta planiramo da uložimo još tri miliona", dodao je on.

Zvanice, među kojima su bili Dritan Abazović, Dragan Bokan, Šerbo Rastoder, Dejan Mijović, Branko Vujović, Draginja Vuksanović, Hilmo Franca... obišle su kompleks površine sedam hektara.

U okviru "Šajo grupe" odranije posluju hoteli “Vile Oliva“ u Petrovcu sa 4+ zvjezdice, “Novi Apart“ u Herceg Novom sa 4 zvjezdice..., a “Pearl Beach” je na mjestu nekadašnje “Biserne obale”, na čuvenoj pješčanoj plaži u uvali Čanj, između Sutomora i Buljarica.

"U planu nam je da već sezone 2020. preko 300 smještajnih jedinica bude dovedeno na nivo od 4 zvjezdice, kao klub sa bazenskim kompleksima i svim drugim, neophodnim sadržajima. Uvjereni smo da će hotelski rizort “Pearl Beach“, odnosno “Biserna obala“, biti snažan zamajac ubrzanog razvoja i preporoda Čanja”, saopštili su iz “Šajo grupe” povodom večerašnjeg otvaranja.

Navode da su već uspjeli “uz izuzetne napore sa poslovnim partnerima” da značajno podignu nivo usluga i smještaja i stave u funkciju 444 smještajne jedinice sve do ove godine zapuštene "Biserne obale", koja u dosadašnjem stanju, napominju iz podgoričke kompanije, “ nije služila za primjer ni Baru, ni Crnoj Gori”.

"Zajedno sa najvećim svjetskim tur operatorima, prije svega TUI-em, na putu smo ubrzanog rebrendiranja i repozicioniranja turističkog naselja “Biserna obala“, u jedan od najboljih turističkih kompleksa i klubova u Crnoj Gori i šire”, ističu iz kompanije.

Galerija

Bonus video: