Traže da Vujović vrati zarade

Vujoviću nikad nije isplaćeno navedenih 60.000 eura, kaže advokat
180 pregleda 0 komentar(a)
Novito, Foto: Zoran Đurić
Novito, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.04.2017. 16:25h

Predstavnici stečajne mase (imovine) preduzeća Novito tužili su Privrednom sudu bivšeg direktora Vladana Vujovića od kojeg traže da vrati zarade i naknade koje je kao direktor tog preduzeća isplaćivao sebi u periodu od 29. oktobra 2009. do 23. marta 2011. kada je razriješen dužnosti.

Sutkinja Marijana Pavićević naložila je juče na kraju sudskog ročišta finansijsko vještačenje Vujovićevih isplata i glavnu raspravu zakazala za 1. jun.

Punomoćnik preostale mase stečajnog dužnika Novito Radovan Ulićević tvrdi da u arhivi nemaju ni validan Ugovor o radu sa Vujovićem.

On je kazao da im je poznat primjerak jednostrano potpisanog Ugovora prema kojem je Vujoviću mjesečna plata iznosila 5.000, a kojim je bilo predviđeno da mu se zbog preuzimanja dužnosti izvršnog direktora isplati 15.000 eura, a 60.000 eura, u slučaju njegovog raskida.

Vujovićev advokat Vanja Mugoša istakao je da navedenih 60.000 eura tuženom nikada nije isplaćeno, a mjesečna zarada od 5.000 eura odgovara iznosu koji je primao kao predsjednik Odbora direktora kompanije Mješovito, koja je bila vlasnik trgovačkog preduzeća Novito.

“Na istoj sjednici borda direktora Mješovitog, na kojoj je donijeta odluka i izabran za direktora Novita ukinut je bord direktora. Vujović je za istu mjesečnu zaradu nastavio da obavlja funkciju izvršnog direktora. Isti iznos primao je i prethodni direktor”, objasnio je Mugoša.

On je tražio da se kao svjedoci u ovoj parnici pored Vujovića saslušaju Denis Mandić, Aleksandar Belević i Mirjana Lubarda.

Sutkinja Pavićević najavila je da će se o tom predlogu naknadno izjasniti poslije obavljenog finansijskog vještačenja.

Bonus video: