Traže naknadu štete za HLT

Spor dva bivša partnera traje već šest godina, a najviše su izgubili akcionari fonda
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2016. 19:45h

Vrhovni sud Crne Gore odbio je kao neosnovan zahtjev za revizijom sudskog postupka kojim je pravosnažno odbijen zahtjev biznismena Denisa Mandića protiv kompanije Provladex i Branka Perovića, a kojim se tražilo oglašenje ništavim ugovora o kupoprodaji udjela u društvu Prima, koje upravlja HLT fondom, a koji je zaključen između tuženih 2010. godine.

Sudija Privrednog suda Faruk Mušović, ranije je odbio kao neosnovan tužbeni zahtjev biznismena Mandića protiv kompanije Provladex i Perovića kojim se tražilo oglašanje ništavim ugovora o kupoprodaji udjela u društvu Prima.

Kompaniju Prima je Provledax prodao 2010. godine Peroviću za 150.000 eura i upravo taj kupoprodajni ugovor je punih šest godina bio predmet maratonskog sudskog spora, o kojem je odlučivalo nekoliko crnogorskih sudija.

Prethodno je Apelacioni sud ukinuo presudu Privrednog suda u korist Mandića, kojom je 7. jula 2014. proglašen ništavim ugovor o kupoprodaji društva Prime.

To je bilo, inače, drugi put da viša sudska instanca vraća suđenje na sam početak.

Sudija Mušović utvrdio je, međutim, na kraju da je odluka Provladexa o prodaji Prime iz 2010. godine bila pravno valjana, te da u zakonskom roku nije bila napadana.

“Kao što smo i očekivali nakon šest godina konačno je pobijedila pravda. Dokazano je da je tužba Denisa Mandića opstajala isključivo zahvaljujući njegovim vezama sa doskorašnjim uticajnim političkim faktorima. U narednom periodu pokrenućemo postupke za nadoknadu štete akcionarima HLT fonda koju je prouzrokovao Mandić i bivši menadžment HLT fonda, te u tom kontekstu očekujemo pozitivne efekte za akcionare fonda”, saopšteno je juče “Vijestima” iz kompanije Provladex.

Bonus video: