Tripović podnio ostavku na mjesto direktora

Tripović je bio jedini zaposleni u toj firmi koja zbog međusobnih nerazumijevanja dva osnivača do danas uopšte nije zaživjela, iako je trebalo još u ljetio prošle godine da preuzme upravljanje postrojenjem od njemačke firme WTE koja ga je sagradila
4657 pregleda 1 komentar(a)
Srećko Tripović, Foto: Arhiva Vijesti
Srećko Tripović, Foto: Arhiva Vijesti

Izvršni direktor preduzeća „Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Tivat-Kotor“ (PPOV) iz Tivta Srećko Tripović (HGI) podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju.

On je naveo da ostavku podnosi iz ličnih razloga, zbog nemogućnosti obavljanja funkcije u punom kapacitetu, kao i zbog odgovornosti koju osjeća prema funkcionisanjju te zajedničke firme opština Tivat i Kotor.

Tripović je prije nekoliko dana proslijedio predsjedniku Upravnog odbora PPOV Danilu Cvijoviću (SNP), a sa njom je juče zvanično upoznao i čelnike Opštine Tivat na čiji predlog je on prošle godine imenovan za prvog v.d. izvršnog direktora PPOV. Iako je za izgradnju zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpabndih voda za dva grada vrijednog 10,25 miliona eura, Opština Tivat prije nekoliko godina uzela i vraća veći dio kredita njemačke KfW banke, a postrojenje je napravljeno na tivatskoj teritoriji na Klačini u Krtolima, te iako sama snosi troškove obeštećenja Krtoljana za uzurpiranu im privatnu imovinu na kojoj je naprvaljeno PPOV, Opštinja Tivat je firmu koja treba da upravlja postrojenjem sa sa Ktoranima, formirala na paritetnoj osnovi 50:50 i čak im je dala većinu od dva u UO koji broji ukupno tri člana.

Tripović je bio jedini zaposleni u toj firmi koja zbog međusobnih nerazumijevanja dva osnivača do danas uopšte nije zaživjela, iako je trebalo još u ljetio prošle godine da preuzme upravljanje postrojenjem od njemačke firme WTE koja ga je sagradila. Novi rok za primopredaju postrojenja zajedničkoj kompaniji kotorske i tivatske opštine dospijeva 1.septembra, a situaciju sa (ne)funkcijonisanjem firme PPOV usložnjava i činjenica da je Opština Kotor već više mjeseci u poliotičkonj i funkcionalnoj blokadi zbog krize i raspada tamošnje lokalne vladajuće koalicije.

Bonus video: