Vanredne mjere u TE Pljevlja, jedva održavaju proizvodnju

Jovanović očekuje da će pljevaljski rudari uspjeti da narednih dana povećaju zalihe, s obzirom da blok radi smanjenom snagom
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 13:11h

Krajnjim naporom, zaposleni u pljevaljskoj Termoelektrani uspijevaju da održe proizvodnju, a agregat radi smanjenom snagom kako bi se dopunila deponija ugljem.

Prema riječima direktora TE Luke Jovanovića, na deponiji ima oko deset hiljada tona uglja što je dovoljno za dva do tri dana rada.

Jovanović očekuje da će pljevaljski rudari uspjeti da narednih dana povećaju zalihe, s obzirom da blok radi smanjenom snagom.

Termoelektrana Pljevlja zavisno od snage sa kojom radi dnevno troši od četiri do pet hiljada tona uglja, a isto toliko svakodnevno na deponiju dopremi ovdašnji Rudnik.

„Trenutno radimo snagom od 170 megavata što je 70 odsto od maksimalne snage, kako bi pljevaljski rudari povećali zalihe“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, minulog vikenda u Termoelektrani su imali ozbilnih problema sa dopremom i kvalitetom uglja, pa je proizvodnja bila dovedena u pitanje.

„Imali smo problema sa dopremom uglja, jer je bio pun vlage pa je mrznuo u mlinovima, što je otežavalo rad. U subotu smo morali da radimo na mazut kako bi očistili liniju za dopremu uglja, a već oko osam sati smo se vratili na ugalj“, rekao je Jovanović.

Termoelektrana radi stabilno, a rudari dopremaju značajno kvalitetniji ugal

On kaže da je danas situacija povoljnija da Termoelektrana radi stabilno, a da pljevaljski rudari dopremaju značajno kvalitetniji ugalj.

Jovanović kaže da su u Termoelektrani uveli vanredne mjere, kako bi brzo eliminisali eventualne probleme u radu.

Uvedeno je i dvanaestočasovno radno vrijeme kao i pojačana dežurstva zaposlenih.

Interesovanje za kupovinu uglja

Među građanima je pojačano interesovanje za kupovinu uglja, a iz TE Pljevlja kažu tog energenta ima dovoljno za sve zainteresovane koji su u ove hladne dane ostali bez ogrijeva.

Ova kompanija zbog neprohodnosti puteva ne može ugalj da dorpemi školama u unutrašnjosti države i gradovima na sjeveru države.

Galerija

Bonus video: