Vladi 200 .000 kvadratnih metara, radnicima novac

Iz Vlade još nijesu odgovorili na predlog advokata. Bivša fabrika državi i Opštini duguje još 25 miliona eura
1 komentar(a)
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Radoje Dakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.07.2016. 18:30h

Advokat Veselin Raspopović prihvatio je inicijativu advokatske kancelarije Prelević o načinu rješavanja dugogodišnjeg problema oko 1.700 bivših radnika “Radoja Dakića” koji ne mogu naplatiti dosuđene zaostale zarade čiji ukupni iznos sa kamatama sada prelazi 50 miliona eura.

Prelević je predložio da Vlada otkupi potraživanja bivših radnika i preuzme 200 hiljada kvadrata građevinskog zemljišta bivše fabrike, čijom prodajom je sudskom presudom planirano izmirenje dugova za bivše radnike. Time bi kako je saopštio, Vlada naplatila i svoj i dug Glavnog grada od fabrike od 25,6 miliona eura. Predložio je i da se uslovi otkupa potraživanja dogovore u što kraćem roku, kako bi potrebni iznosi bili planirani najavljenim rebalansom budžeta.

Raspopović, koji zastupa jednu grupu radnika, kazao je da je spreman na saradnju povodom predložene inicijative jer ona može koristiti svim povjeriocima.

“Predloženim načinom realizacije potraživanja, bivši radnici kao povjerioci bi svakako brže namirili svoja potraživanja, a država Crna Gora i Glavni grad dobili mogućnost da nesmetano raspolažu imovinom koja bi u tom slučaju bila kvalitetnije valorizovana, nego putem parcijalnih prodaja u postupku izvršenja”, naveo je Raspopović.

Prelević je ovu inicijativu predložio prethodne sedmice, a Vlada još nije odgovorila.

Grupa bivših radnika “Radoja Dakića” za danas je najavila okupljanje kod kancelarije advokata Raspopovića u Danilovgradu, kako bi razjasnili njegove aktivnosti u vezi zastupanja u ovom slučaju.

Bonus video: