Za hotel u Virpazaru 886.000 eura

Za atraktivnu zgradu Atlas banke u centru Podgorice u Ulici Stanka Dragojevića nije bilo zainteresovanih kupaca
7123 pregleda 2 komentar(a)
Početna cijena bila 785 hiljada: Hotel “13. jul”, Foto: Savo Prelević
Početna cijena bila 785 hiljada: Hotel “13. jul”, Foto: Savo Prelević

Podgorička firma “Termoinženjering” ponudila je 886.000 eura za hotel “13. jul” u Virpazaru koju je na prodaju oglasila stečajna uprava Atlas banke, dok za atraktivnu zgradu banke u centru Podgorice u Ulici Stanka Dragojevića nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajna uprava banke u vlasništvu predsjednika Atlas grupe koji je na potjernici Interpola Duška Kneževića je advokatsku kancelarije Zorice Đukanović ovlastila za prodaju imovine koja je oglašena 24. juna. Javno nadmetanje je bilo juče.

Početna cijena za prodaju hotela u Virpazaru, koji u osnovi ima 862 kvadrata i dvorište površine 2.113 kvadrata, bila je 785 hiljada eura, dok je imovina u Podgorici nuđena za 1,98 miliona eura.

Advokatska kancelarija Đukanovićeve juče je otvorila ponudu “Termoinženjeringa” čija je djelatnost prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata “usluga održavanja objekata”. Vlasnik i izvršni direktor je Ranko Šćepanović.

“Termoinženjering” je jedini dostavio ponudu, dok drugo javno nadmetanje za prodaju nepokretnosti u Podgorici nije održano jer nije bilo prijava za učešće”, saopšteno je “Vijestima” iz advokatske kancelarije.

Zgrada u Podgorici u osnovi ima 400 kvadrata plus dvorište od 34 kvadrata, ali je izgrađena na četiri nivoa, od čega je dio sa kongresnom salom ispod zemlje. Prije mjesec i po stečajna uprava Atlas banke već jednom je bila oglasali na prodaju ovu nekretninu zajedno sa bivšim sjedištem Atlas banke u Atlas Capital centru, ali je taj oglas odlukom Centralne banke vrlo brzo poništen.

Stečaj u Atlas banku je uveden početkom aprila ove godine. Priznata potraživanja Atlas banke u stečaju iznose 133,07 miliona eura, ali to nije konačna cifra zbog žalbenih postupaka koje su pokrenuli klijenti banke nezadovoljni iznosom novca koji im je po osnovnu potraživanja priznala stečajna uprava.

Stečajni upravnik Atlas banke Mirko Radonjić “Vijestima” je ranije kazao da se trenutno po određenom broju rješenja vode žalbeni postupci, za određeni broj rješenja žalbeni rok još traje, a određeni postupci su prekinuti iz zakonskih razloga.

Bonus video: