Za žene preduzetnice milion eura

“U početnoj fazi, EBRD će obezbijediti milion eura Alter modusu da podrži mikro, mala i srednja preduzeća kojima rukovode žene. Fokus će biti stavljen na podršku malim i srednjim preduzećima, naročito onima izvan glavnog grada Podgorice”, saopšteno je iz EBRD
990 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.09.2019. 19:22h

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenula je program “Žene u biznisu” kako bi podstakla razvoj ženskog preduzetništva i za tu namjenu je obezbijeđeno milion eura.

Iz EBRD-a je saopšteno da je mikrofinansijska institucija Alter modus postala prvi lokalni partner koji se pridružio programu.

“U početnoj fazi, EBRD će obezbijediti milion eura Alter modusu da podrži mikro, mala i srednja preduzeća kojima rukovode žene. Fokus će biti stavljen na podršku malim i srednjim preduzećima, naročito onima izvan glavnog grada Podgorice”, saopšteno je iz EBRD.

Program “Žene u biznisu” podržava žene preduzetnice kroz pristup finansijama i savjetodavne usluge kojima treba da unaprijede svoje poslovanje.

“Od svog globalnog pokretanja 2014. godine, program je već obuhvatio više od 5.000 žena preduzetnica u zemljama zapadnog Balkana kroz oba oblika podrške - finansiranje i savjetodavne usluge. Na zapadnom Balkanu je program podržan od strane donatora iz vlada Italije, Luksemburga i Švedske”, navodi se u saopštenju.

EBRD program “Žene u biznisu” je do sada obezbijedio više od 500 miliona eura kroz kreditne linije za više od 60.000 malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene u 18 država.

Od početka investiranja 2006. godine, EBRD je u Crnoj Gori finansirao 60 projekata ukupne vrijednosti 571 milion eura i obezbijedio poslovno savjetovanje i obuke za više od 100 crnogorskih preduzeća kojima rukovode žene.

Bonus video: