Zeković: Vlada da utvrdi predlog Zakona o PIO, građani trpe zbog nečijeg nerada - Vijesti.me
APEL POTPREDSJEDNIKA SDP

Zeković: Vlada da utvrdi predlog Zakona o PIO, građani trpe zbog nečijeg nerada

"Uprkos dogovoru socijalnih partnera koji su tekst usaglasili prije godinu dana, Vlada još uvijek nije utvrdila predlog, čime se svjesno čini ogromna šteta stotinama građana Crne Gore", ističe Zeković

Zeković
Zeković (Foto: SDP)

Socijaldemokratska partija (SDP) poziva Vladu Crne Gore da konačno utvrdi Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i dostavi Skupštini na razmatranje.  

"Ukoliko to Vlada ne učini u najkraćem roku, poslanici Socijaldmokratske partije će predati Skupštini na razmatranje tekst zakona koji je usaglašen između socijalnih partnera i na koji je Socijalni savjet dao pozitivno mišljenje, u junu, prije skoro pola godine", saopštio je potpredsjednik SDP-a, Bojan Zeković.

Ističe da veliki broj građana kojima je prestao radni odnos, "krajnjom nebrigom nadležnih u Vladi" još uvijek ne prima penziju čekajući usvajanje zakonskih izmjena koje im omogućavaju povoljnije uslove za ostvarivanje prava na penziju i izuzimanje četvrtine najlošijih nevezanih godina iz osnovice za utvrđivanje visine penzija. 

"Uprkos dogovoru socijalnih partnera koji su tekst usaglasili prije godinu dana, Vlada još uvijek nije utvrdila predlog, čime se svjesno čini ogromna šteta stotinama građana Crne Gore. Ako se za odgovlačenje izmjena Zakona o radu i može naći neko opravdanje u čekanju ocjene Evropske komisije, za Izmjene i dopune Zakona o PIO opravdanje ne postoji, a veliki broj naših građana trpi veliku štetu zbog nečijeg nerada i neodgovornosti", zaključuje Zeković.


Vidi sve komentare