Liješević će u fotelju uz podršku Demokrata?

Turistička organizacija Budve uskoro dobija novo rukovodstvo koje će se suočiti sa organizacijom novogodišnjeg programa
522 pregleda 3 komentar(a)
Budva praznici, Foto: Jugoslav Belada
Budva praznici, Foto: Jugoslav Belada
Ažurirano: 19.11.2018. 19:23h

Aktulena pomoćnica direktorke Nacionalne turističke organizacije (TO) Maja Liješević najozbiljnija je kandidaktinja za novu direktoricu budvanske TO.

“Vijestima” je potvrđeno da je Liješevićeva, inače Budvanka, konkurisala da preuzme rukovođenje najbogatijom lokalnom TO u Crnoj Gori i da se očekuje da će biti izabrana.

Kandidaturu za tu funkciju navodno su podnijele i menadžerka za odnose s javnošću TO Budve Tijana Kotarac i još tri osobe iz Herceg Novog i Podgorice.

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora TO Mladen Franović, koji je gotovo dvije godine rukovodio organizacijom, nije se kandidovao, rečeno je “Vijestima”.

Odluku o njegovom nasljedniku trebalo bi uskoro da donese komisija.

Prema koalicionom sporazumu, funkcija direktora TO pripada Demokratskoj Crnoj Gori, čiji kadar je i bio Franović.

“Vijestima” je potvrđeno da Liješevićeva ima podršku te partije da bude nova direktorka, imajući u vidu njeno višegodišnje iskustvo u Nacionalnoj turističkoj organizciji i Ministarstvu turizma.

Novog direktora očekuje organizacija jednog od najzahtjevnijih javnih dočeka Nove godine - petodnevnog programa kojim Budva želi da zadrži lidersku poziciju kada je riječ o zabavi tokom praznika.

Rad TO Budve na meti je opozicije, prije svega DPS-a iz kojeg su optuživali menadžment da je napravio brojne propuste u promovisanju metropole turizma.

TO Budve je praktično ogledalo nove koalicije, jer gotovo da nema partije koja u toj najbogatijoj budvanskjoj firmi nije udomila kadar.

Godišnji budžet TO veći je od tri miliona eura, koliko u kasi nema nekoliko opština na sjeveru.

Zato je i rad TO Budve pod stalnom lupom, a od novog menadžmenta se očekuje još više kako bi se ponovile spektakularne manifestacije koje su u metropolu turizma dovodile desetine hilljada posjetilaca.

Očekuje se da će predstojeći novogodišnji program u Budvu privući više od 50.000 turista.

Danilo Kastratović šef Izvršnog odbora?

Ostavku na mjesto predsjednice Izvršnog odbora TO prije nekoliko dana je podnijela Kristina Kika Rafailović, koja je napustila funkciju kako bi se realizovao postkoalicioni sporazum sa Crnogorskom.

Crnogorska će za tu funkciju navodno predložiti Danila Kastratovića, koji je niz godina radio u bankarstvu i turizmu.

Rafailovićeva je bila kadar Demokratsrskog fronta, a taj savez je ključnu funkciju u TO prepustio Crnogorskoj kako bi njihovi odbornici izglasali krajem decembra Marka Bata Carevića za novog gradonačelnika Budve.

Carević je šef DF-a u Budvi i prema koalicionom sporazumu zamijeniće na toj funkciji Dragana Krapovića (Demokrate).

Bonus video: