LANSIRAJ SVOJU IDEJU

Počinje treći m:tel app konkurs za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija

Pravo učešća na m:tel app konkursu imaju učenici 12 srednjih škola koje imaju specijalizovane nastavne programe u IT oblasti
950 pregleda 0 komentar(a)
m:tel, Foto: M:tel
m:tel, Foto: M:tel

Nakon uspješno završenog drugog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs - koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz regiona.

Autori najboljih aplikacija na m:tel app konkursu će dobiti šansu da se u februaru 2020. godine i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu i tako osiguraju ulaznicu za jednu od prestižnih svjetskih IT konferencija.  

Na pobjedničko putovanje će ići autori najbolje aplikacije u regiji (Crna Gora, BiH, Srbija) u pratnji nastavnika. 

Iz kompanije m:tel su poručili da ni ove godine neće razočarati talentovane učenike –za pobjednički tim će izabrati IT konferenciju svjetskog ranga, koja će im biti i interesantna i ponuditi im nova znanja. 

Pravo učešća na m:tel app konkursu imaju učenici 12 srednjih škola koje imaju specijalizovane nastavne programe u IT oblasti.

Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je da učenici srednjih škola koje su u Opštim uslovima navedene kao učesnice takmičenja, osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese: mtelappkonkurs@mtel.me najkasnije do 22. novembra 2019. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 17. januar 2020.godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje imaju društveno korisnu namjenu i koje doprinose razvoju telekomunikacionih usluga i unapređuju upotrebu mobilnih telefona i uređaja.

Pozivaju učenike koje zanimaju aplikacije, vole programiranje, imaju dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima, da se prijave na m:tel app konkurs, naprave mobilnu aplikaciju i osvoje jednu od pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel app konkursu.

Više informacija o cjelokupnoj ponudi m:tel-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate prijatelje, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.