Abazović: Cilj da do 13. jula krenu radovi na izgradnji žičare Kotor-Lovćen, biće spektakl kada se izgradi

Kompanija “Novi Volvox” koja zajedno sa italijanskom kompanijom “Leitner” čini konzorcijum sa kojim je Vlada 15. decembra prošle godine potpisala koncesioni ugovor za izgradnju ove žičare. Konzorcijum je dobio koncesiju na 30 godina, uz minimalno ulaganje od 24 miliona i koncesionu naknadu 15 odsto od neto profita

7152 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Nema
Foto: Nema

Premijer Dritan Abazović kazao je da je plan da se uskoro krene u izgradnji žičara Kotor - Lovćen, te da očekuje da se izgradnju krene do 13. jula.

On je rekao da će žičara biti spektakl, te da će se turisti rado vraćati u državu nakon što se provozaju žičarom.

"Biće to velika turistička atrakcija, tamo ljudi izlaze sa kruzera", rekao je Abazović.

On je kazao da je žalosno što Dubrovačka rivijera ima prihode od turizma koliko cijela Crna Gora.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović predstavio je Informaciju o preduzetim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje žičare Kotor - Lovćen.

On je kazao da iz budžetske rezerve treba obezbijediti 53 hiljade eura, kako bi se uradio postupak eksproprijacije, te da se 20 godina čekalo na izgradnju ovog projekta zbog tog novca.

Kompanija “Novi Volvox” koja zajedno sa italijanskom kompanijom “Leitner” čini konzorcijum sa kojim je Vlada 15. decembra prošle godine potpisala koncesioni ugovor za izgradnju ove žičare. Konzorcijum je dobio koncesiju na 30 godina, uz minimalno ulaganje od 24 miliona i koncesionu naknadu 15 odsto od neto profita.

Bonus video: