Kompanija Mtel nastavlja projekat Zajedno ka vrhu: Posađeno više od 40 sadnica za Goricu

"Sigurno ćemo i u buduće našu Crnu Goru učiniti boljom i ljepšom, a ovo je dokaz da zaposleni u kompaniji Mtel vole Podgoricu i naš glavni grad“

2485 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mediabiro.tv
Foto: Mediabiro.tv

Kompanija Mtel donirala je više od 40 sadnica, a njeni zaposleni – uključujći predstavnike top menadžmenta – danas su pomogli u njihovoj sadnji na opožarenom dijelu zaštićenog brda Gorica.

“Kompanija Mtel, kao društveno odgovorna kompanija, nastavila je svoj projekat Zajedno ka vrhu koji smo počeli prošle godine povodom 15. rođendana. S obzirom na to da nam se bliži 16. rođendan, zajedno ka vrhu smo došli mi, zaposleni u kompaniji Mtel sa predstavnicima našeg top menadžmenta, da zajedno sadimo drveće i poboljšamo 'pluća' našeg grada“, istakla je Ana Martinović PR menadžerka kompanije Mtel.

Ona je podsjetila da je to samo jedan u nizu projkata koje realizuju u okviru kampanje Zajedno ka vrhu, koju nastavljaju s novim projektima.

"Sigurno ćemo i u buduće našu Crnu Goru učiniti boljom i ljepšom, a ovo je dokaz da zaposleni u kompaniji Mtel vole Podgoricu i naš glavni grad“, zaključila je Martinović.

MTEL sadnja
foto: Mediabiro.tv

Direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada Dragutin Đeković, zahvalio je na donaciji koja je postala dio kontinuirane akcije Glavnog grada i te Agencije na obnavljanju i oporavku opožarenog dijela Gorice.

"Izuzetno mi je drago što smo danas imali priliku da, zajedno sa kompanijom Mtel, usadimo 40-tak odraslih sadnica na opožarenom dijelu brda Gorica, na glavnom platou pored sportskih terena. Kompanija Mtel je prepoznata u Podgorici i Crnoj Gori kao društveno odgovorna i najljepše se zahvaljujemo na ovoj donaciji. Nadam se da ćemo nastaviti ovako lijepu i uspješnu saradnju“, istakao je on.

MTEL sadnja
foto: Mediabiro.tv

On je najavio da današnja sadnja predstavlja posljednju u nizu, te da time zaokružuju sadnju više od 100 sadnica do jesenjeg perioda.

"Tada planiramo još jedan kontigent sađenja, čime bismo zaokružili proces sađenja na opožarenom dijelu, jer stručna lica smatraju da treba ostaviti jedan dio Gorice da se sama obnovi. Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom, ono što smo usadili sve se lijepo primilo tako da će, nadam se, Gorica u narednih nekoliko godina opet zasijati svojim pravim sjajem“, dodao je Đeković.

On je još jednom zahvalio svim donatorima i onima koji su pomogli da se Gorica ponovo ozeleni, te apelovao na sugrađane da budu pažljivi kada budu posjećivali brdo i njenu šumu tokom ljetnjih mjeseci zbog velike opasnosti od požara.

U sadnji su simbolično pomogla i djeca. Tako Luka Radulović, koji je došao sa bratom i majkom, kazao da je cijela akcija „dobra za park“.

"Došao sam sa tetkom da sadim drveće i jedva čekam da porastu velika. Da, pohvaliću se drugarima što sam danas radio kada dođem u treći razred, čim se završi raspust“, rekao je Balša Zloković koji se nada da će „Gorica biti lijepa kada poraste drveće“.