NOVA ISTRAŽIVANJA

Bil Gejts nudi 100.000 dolara za kondom nove generacije

Realizacija prijedloga koji mu se bude najviše dopao, biće finansirana sumom koja može da dostigne čak milion dolara
114 pregleda 0 komentar(a)
Bil Gejts, Foto: Beta/AP
Bil Gejts, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.03.2013. 15:38h

Otkad su se pojavili na tržištu, mobilni telefoni su doživjeli nevjerovatnu transformaciju a njihov napredak se odvija munjevitom brzinom. Isto se ne može reći za prezervative, koji su već nekoliko decenija potpuno isti, iako ih koristi oko 750 miliona ljudi.

Fondacija ističe da bi trebalo usavršiti i ženske kondome, koji su sada suviše komplikovani za postavljanje i skupi

Bil Gejts je odlučio da donira najmanje 100.000 dolara osobi koja je spremna da osmisli kondom nove generacije.

Prezervativi štite od trudnoće i polno prenosivih bolesti. I dok svijet oko nas napreduje, tajno oružje svih koji žele bezbrižno da uživaju u seksu ostalo je isto.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Bil Gejts, odlučio je to da promijeni, pa je izjavio da će osobu koja osmisli napredniji kondom nagraditi novčanim iznosom između 100.000 i milion dolara.

"Posmatrano iz muške perspektive, ono što može da vas odvrati od korišćenja kondoma je smanjeno zadovoljstvo, u odnosu na ono što osjećate kada ne nosite kondom. Zato prezervativ nove generacije treba da bude udoban za nošenje i da ne mijenja doživljaj muškarca", navodi se u objašnjenju "Bill & Melinda Gates Foundation".

"Kako bismo prevazišli konstantne zdravstvene i razvojne probleme, potrebna su nam nova, revolucionarna rješenja"

Fondacija ističe da bi trebalo usavršiti i ženske kondome, koji su sada suviše komplikovani za postavljanje i skupi.

Prijedlozi koje će Bil i njegova supruga Melinda uzeti u obzir moraju da imaju "hipotezu koju je moguće testirati, plan za njeno testiranje i nedvosmislene podatke".

Realizacija prijedloga koji im se bude najviše dopao, biće finansirana sumom koja može da dostigne čak milion dolara.

Projekat o kondomu nove generacije je dio inicijative "Istraživanje velikih izazova", čiji je cilj poboljšanje uslova života najsiromašnijih građana svijeta.

"Kako bismo prevazišli konstantne zdravstvene i razvojne probleme, potrebna su nam nova, revolucionarna rješenja", istakao je Kris Vilson, jedan od čelnika fondacije koju vodi bračni par Gejts.

Preporučujemo za Vas