NLO udario u meteorit iznad Čeljabinska?

Oni koji vjeruju u to da su nas posjetili vanzemaljci, insistiraju da se na snimcima vidi mali “objekat” koji se sudara sa meteoritom
83 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2013. 20:13h

Meteorit koji je pao na Rusiju možda je udaren letećim objektom koji je izazvao njegovu eksploziju i raspad nad Uralom, tvrde NLO entuzijasti.

"Na barem tri snimka vidi se da neki objekat presijeca putanju meteoritu"

Neobična teorija bazirana je na analizama nejasnih snimaka meteora dok prolazi jutarnjim nebom nad Čeljabinskom.

Oni koji vjeruju u to da su nas posjetili vanzemaljci, insistiraju da se na snimcima vidi mali “objekat” koji se sudara sa meteoritom na njegovoj putanji kroz atmosferu. To je za njih dokaz da su nas od sigurne propasti spasli “mali zeleni”, piše Siberian Times.

Meteorit je eksplodirao u atmosferi 15. februara silinom koja je jednaka aktiviranju 30 nuklearnih bombi, sličnih onima koje su pale na Hirošimu. Povrijeđeno je 1.200 ljudi, uglavnom od rasutog stakla.

“Prvo smo vjerovali da je meteorit iz Čeljabinska obično kosmičko tijelo”, rekao je Aleksandar Komanev, koordinator Ruske NLO zajednice u Jekaterinburgu.

“Međutim, na barem tri snimka vidi se da neki objekat presijeca putanju meteoritu. Tako mnogo snimaka napravljenim iz različitih uglova dovodi nas do toga da je nešto raznijelo taj meteorit”.

On tvrdi da je nekoliko nedjelja prije udara meteorita, više ljudi iz oblasti Urala prijavilo da je vidjelo NLO.

Galerija

Bonus video: