Učenici iz Crne Gore na Evropskom prvenstvu iz robotike

Pripreme za takmičenje ujedno su i dobra prilika za učenike da se pripreme za upis na novi studijski program mehatronika, na Mašinskom fakultetu
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2013. 16:38h

Učenici Mašinske i Elektrotehničke škole pripremaju se za učešće na Evropskom prvenstvu iz robotike, koje će biti održano 22. marta u Bukureštu.

Deset učenika iz obje škole predstaviće, prvi put, na takmičenju dva robota na kojima trenutno rade, a tri prvoplasirane ekipe učestvovaće na svjetskom prvenstvu u Sent Luisu.

Mentor učenika Mašinske škole, profesor Vlastimir Kovačević objasnio je da će učenici prvi put učestvovati na takmičenju srednjoškolaca u robotici, za koje se dva puta nedjeljno pripremaju u posebno osposobljenom kabinetu.

“Takmičenje se bliži, pa će se pripreme intenzivirati. Imamo veliku podršku Mašinskog fakulteta, koji nam je pružio tehničku pomoć, dok studenti pomažu učenicima na samom projektu”, kazao je Kovačević.

On je dodao da su pripreme za takmičenje ujedno i dobra prilika za učenike da se pripreme za upis na novi studijski program mehatronika, na Mašinskom fakultetu.

TV Vijesti, Marko Mišić

“S obzirom na to da su oni posebno zainteresovani da se time bave u budućnosti, takmičenje je dobra prilika da se upoznaju sa drugim srednjoškolcima i njihovim znanjem, te razmijene svoja znanja i iskustva”, smatra profesor.

Bonus video: