Ronilac nevidljiv u "tornadu" riba koje se mrijeste

"Pokušavao sam da fotografišem ovaj prizor otkako sam vidio ponašanje ovih riba i bio svjedok ovog nevjerovatnog tornada", rekao je naučnik Oktavio Aburto
79 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2012. 09:05h

Fotografija ronioca koji stoji na morskom dnu, izgledajući kao patuljak u odnosu na ogromni “tornado” riba, pravi je hit na internetu.

Autor fotografije je naučnik Oktavio Aburto, a slika je nastala prošlog mjeseca u Nacionalnom parku Kabo Pulmo, ogromnom podmorskom rezervatu u Kalifornijskom zalivu. Aburto je sliku nazvao “David i Golijat”, prenio je časopis "Autdor".

Ronilac na fotografiji je Dejvid Kastro, čija porodica pomaže u primjeni zakona u nacionalnom parku. Ribe su iz porodice Carangidae, prožrdljivi predatori koji se kreću u velikim grupama i prelaze područja u tolikom broju da mogu da zaklone sunčeve zrake.

(Foto: Oktavio Aburto)

"Pokušavao sam da fotografišem ovaj prizor otkako sam vidio ponašanje ovih riba i bio svjedok ovog nevjerovatnog tornada koji prave tokom mriješćenja", rekao je Aburto.

(Foto: Oktavio Aburto)

Ovaj naučnik se nada da će njegova fotografija doprinijeti poštovanju podmorskog života u rezervatima, a posebno u parku Kabo Pulmo.

(Foto: Oktavio Aburto)

Galerija

Bonus video: