istraživačka laboratorija u kembridžu

Džef Bezos sada želi da uspori starenje?

Očekuje se da će globalno tržište tehnologija koje se bore protiv starenja do 2024. godine premašiti iznos od 271 milijardi dolara

8745 pregleda 13 komentar(a)
Bezos, Foto: Reuters
Bezos, Foto: Reuters

U Kembridžu je otvorena istraživačka laboratorija tajanstvene startap kompanije koja radi na pronalasku tehnologije koja bi mogla da produži životni vijek. Taj projekat je navodno podržao i milijarder Džef Bezos.

"MIT Technology Review" navodi da startap Altos Labs pokušava da dovede stručnjake i da im nudi godišnju platu od oko milion dolara.

Očekuje se i da će pokrenuti istraživačke centre u Japanu i San Francisku. Cilj im je da naprave tehnologiju koja bi mogla da pomladi stanice životinjskih tkiva, što bi trebalo da dovede do dužeg životnog vijeka, prenosi Indeks.

Od naučnika koji se pridruže kompaniji očekuje se da će da istraže na koji način stanice stare i šta bi moglo da se učini kako bi se taj proces preokrenuo.

Ovo područje nauke je i ranije privlačilo milijardere, uključujući suosnivača Gugla Larija Pejdža i suosnivača Pejpala Petera Tiela, koji je finansirao kompaniju iz San Franciska pod nazivom "Unity Biotechnology".

Navodno, Altos Labs već je dobio podršku Jurija Milnera i Džefa Bezosa. Dok predstavnici Bezosove kompanije nisu dali zvaničan komentar, rusko-izraelski milijarder Milner je potvrdio da je uložio novac u tu kompaniju.

Bezos je takođe uložio novac i u kompaniju "Unity Biotechnology", čiji je cilj da "produži razdoblje u kome je osoba neopterećena bolestima koje nastupaju zbog starenja".

MIT Technology Review tvrdi da je Altos Labs prikupio najmanje 270 miliona dolara otkad je osnovan krajem prošle godine.

Očekuje se da će globalno tržište tehnologija koje se bore protiv starenja do 2024. godine premašiti iznos od 271 milijardi dolara.

Preporučujemo za Vas