Kompanija One donirala novu računarsku salu Osnovnoj školi “Oktoih”

U novu školsku godinu sa novim računarima

33394 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

U duhu novog školskog početka, kompanija One nastavlja svoju inspirativnu misiju kojom konkretnim aktivnostima podržava obrazovanje u Crnoj Gori pružajući našim đacima bolje mogućnosti za učenje po mjeri digitalnog doba u kojem živimo. Nakon što je u prošloj školskoj godini računarskim salama opremila čak četiri onovne škole u Crnoj Gori, kompanija One je ovog puta nove računare obezbijedila za Osnovnu školu “Oktoih” u Podgorici.

Tanja Leković, direktorica OŠ Oktoih
Tanja Leković, direktorica OŠ Oktoihfoto: One

Direktorica te škole, Tanja Leković, smatra da ne postoji bolji način da se započne školska godina od ovako vrijedne donacije koja će i nastavnicima i učenicima olakšati rad.

"Ova donacija je pravi poklon za našu školu. Omogućava nam da unaprijedimo kvalitet nastave i pripremimo naše učenike za digitalno doba. Novi računari će nam omogućiti da proširimo nastavni program i pružimo učenicima priliku da se upuste u programiranje, istraživanje i razvoj vještina koje su tražene na tržištu rada," istakla je Leković.

U kompaniji One smatraju da ova vrsta donacije školama predstavlja jedan od ključnih koraka u podršci obrazovanju i tehnološkom napretku u lokalnoj zajednici.

“Obrazovanje i tehnologija su stubovi naše budućnosti. Sa danas otvorenom računarskom salom, želimo da obilježimo početak nove školske godine i nastavimo našu misiju podrške obrazovanju u Crnoj Gori. Naša kompanija vjeruje u važnost obrazovanja i razvoja digitalnih vještina kod mladih. Nećemo stati sve dok svim učenicima u Crnoj Gori ne obezbijedimo uslove dostojne digitalnog doba u kojem živimo,” kazao je direktor korporativnih poslova u kompaniji One, Srđan Šišić.

Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova u kompaniji One
Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova u kompaniji Onefoto: One

Ipak, prava srca ove donacije su učenici. Oni se raduju učenju informatike, ali i drugih predmeta na novim računarima.

Nikoleta, Mihailo i Gavrilo, učenici Osnovne škole “Oktoih”, nisu mogli da sakriju svoje uzbuđenje.

“Meni je informatika jedan od omiljenih predmeta. Radujem se novim računarima jer će naša nastavnica Biljana moći da radi po planu i programu, a mi ćemo moći da stičemo nova znanja. Mislim da će sada biti mnogo lakše i zabavnije na časovima,” kazala je učenica Nikoleta Đurović.

Nikoleta Djurović, učenica
Nikoleta Djurović, učenicafoto: One

"Ovo je sjajno. Sa novim računarima možemo učiti programiranje, eksperimentisati u naučnim simulacijama i izrađivati digitalne projekte koji će nam pomoći da razumijemo gradivo na dublji način,” kazao je učenik Mihailo Kojičić.

Mihailo Kojičić, učenik
Mihailo Kojičić, učenikfoto: One

Njihov drug Gavrilo Bogdanović kaže da sada imaju mogućnost da sami kreiraju igrice, kao i da edituju video-e.

“Novi računari su nam zaista bili potrebni, kako bismo sve što smo učili mogli da primijenimo u praksi,” kazao je Gavrilo.

Gavrilo Bogdanović, učenik
Gavrilo Bogdanović, učenikfoto: One

Tokom protekle školske godine, kompanija One je novim računarskim salama opremila osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podgorici, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić” u Nikšiću, te “Vladika Danilo” u Zeti.

Donacija kompanije One Osnovnoj školi “Oktoih” predstavlja nastavak njenog angažmana u podršci obrazovanju u Crnoj Gori i stvaranju svetlije digitalne budućnosti za mlade generacije. Ova inicijativa je dio šireg cilja da sve škole u Crnoj Gori budu opremljene u skladu sa zahtjevima digitalnog doba, čineći obrazovanje pristupačnijim i relevantnijim za buduće izazove.