Kompanija One nastavlja da doprinosi crnogorskim školama

Đaci u Herceg Novom dobili računare za svoj kabinet informatike

8161 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Kompanija One vratila se u školske klupe zajedno sa crnogorskim đacima. Nakon donacije računara OŠ Oktoih u Glavnom gradu, naredna stanica na putu opremanja kabineta za informatiku je OŠ “Orjenski bataljon” u Herceg Novom.

“Informatika je važan predmet u školskom sistemu, a znanja iz ove oblasti esencijalna su za sve profesije za koje će se naši učenici kasnije opredijeliti. U modernom vremenu, digitalne kompetencije jednostavno su preduslov za dalje školovanje i budućnost. Sve ovo razlozi su naše zahvalnosti kompaniji One, ali i nadi da će sve škole u našoj zemlji biti opremljene za nastavu 21. vijeka”, riječi su Nataše Franić, direktorice OŠ “Orjenski bataljon” iz Herceg Novog.

Nataša Franić, direktorica OŠ Orjenski bataljon
Nataša Franić, direktorica OŠ Orjenski bataljonfoto: One

Zahvaljujući novim kompjuterima, kažu u njenom područnom odjeljenju u Baošićima, đaci se još više raduju svom omiljenom predmetu. Govoreći o računarima, djeca ističu da su oni dio njihove svakodnevnice i da ih ova oblast izuzetno zanima. Zbog toga, kako kažu Sofija Gatalo i Danil Čapalov, učenici 5. razreda, dan kada imaju čas informatike, “poseban je u njihovom školskom rasporedu.“

Učenica Sofija Gatalo
Učenica Sofija Gatalofoto: One
Učenik Danil Čapalov
Učenik Danil Čapalovfoto: One

Kompanija One nastavlja tradiciju prvog mobilnog operatora u Crnoj Gori, a njena misija povezivanja ljudi danas je nadgrađena činjenicom da je svojim napretkom, telko industrija postavila temelje za digitalnu transformaciju društva. Prema riječima Srđana Šišića, direktora korporativnih poslova, kompanija One u središte svoje strategije društvene odgovornosti pozicionirala je obavezu da pruži dodatan doprinos ovom procesu.

Srđan Šišić, direktor Korporativnih poslova kompanije One
Srđan Šišić, direktor Korporativnih poslova kompanije Onefoto: One

“Početak digitalne pismenosti, za svu našu djecu, je u ovim klupama. Naša kompanija posvećena je misiji opremanja računarskih kabineta i stvaranja preduslova da sva djeca još na početku svog školovanja steknu praktična znanja. U vremenu kada su ova zanimanja na tržištu rada prijeko potrebna, mnogi će u ovoj oblasti pronaći svoju profesiju, a neki će postići izvanredne uspjehe. To je dovoljno važan razlog da kao kompanija kontinuirano pružamo konkretan doprinos”, saopštio je Šišić tokom posjete školi u Baošićima.

Tokom protekle školske godine, kompanija One je novim računarskim salama opremila osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podgorici, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić” u Nikšiću, te “Vladika Danilo” u Zeti. Nakon OŠ Oktoih u Podgorici i hercegnovske škole “Orjenski bataljon”, One digitalni karavan, noseći sa sobom namjeru da digitalna budućnost za mlade bude već tu, zaputiće se ka sjeveru naše države.