„Obrazovanje za budućnost: Kako stvoriti lidere za 2050. godinu?"

Predavanje u saradnji Agencije ISEM i Zagreb School of Economics and Management- ZSEM

11921 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ISEM
Foto: ISEM

Agencija ISEM, nastavljajući uspješno partnerstvo sa Zagreb School of Economics and Management- ZSEM, 24. aprila organizuje gostujuće predavanje na temu: „Obrazovanje za budućnost: kako stvoriti lidere za 2050. godinu?“, koje će voditi dekan ZSEM-a, dr. sc. Mato Njavro.

ISEM
foto: ISEM

Ovaj događaj pruža priliku za dublju diskusiju o ključnim aspektima budućnosti obrazovanja. U svijetu koji se rapidno mijenja, priprema lidera za 2050. godinu postaje sve važnija tema. Dekan, dr. Njavro, će sa prisutnima podijeliti svoje stručno znanje i iskustvo na ovu temu, pružajući dublji uvid u izazove i mogućnosti koje nas očekuju.

Na predavanju ćete saznati:

  • Kako je čovječanstvo, nakon hiljadu godina zarobljenosti, pobjeglo iz zamke koju je u 18. vijeku definisao poznati engleski ekonomista i kako je ista zamka relevantna u razumijevanju ekonomskih odnosa danas ?
  • Kako je jedna (neuspjela) diplomatska misija s kraja 18. vijeka postavila temelje za razumijevanje današnje globalne ekonomije?
  • Zašto je jedna stara tehnologija eksplodirala baš prije godinu dana, pa nakon skoro 70 godina postojanja, postala tehnologija s najbržom primjenom u istoriji u samo 5 dana?
  • Kakve veze ima ta nova (ili stara?), najuzbudljivija tehnologija današnjice s neuspjelom diplomatskom misijom s kraja 18. vijeka?
  • Šta nam istorija govori o budućnosti i kako se ZSEM priprema za obrazovanje lidera za 2050. godinu?

Što možete očekivati:

Uzbudljiv uvid u istorijske događaje koji su oblikovali današnje globalne trendove

  • Pogled u budućnost - kako se pripremiti za vremena koja dolaze?
  • Diskusija o budućim izazovima koji čekaju buduće lidere
  • Interaktivni dijalog o ulozi obrazovanja u pripremi nove generacije za izazove koji dolaze

ZSEM-ov dekan, dr. Mato Njavro, vodiće vas kroz fascinantnu priču o odlukama koje su neprimjetno oblikovale svijet kakav danas poznajemo.

ISEM
foto: ISEM

Predavanje će se održati u srijedu, 24. aprila, u 18h u Hotelu Hilton u Podgorici. Ulaz je besplatan, ali s obzirom na ograničen broj mjesta, registracija je obavezna za sve zainteresovane. Proces registracije je brz i jednostavan, i može se obaviti putem ovoga linka.

Svi prisutni će imati priliku ne samo da se edukuju o aktuelnoj temi predavanja, već i da saznaju više o ZSEM-u, koji se sa svojom prestižnom AACBS akreditacijom od 2013. godine nalazi među 5% najboljih biznis škola na svijetu. Pored toga, 2020. godine ocijenjen je kao najbolja institucija visokog obrazovanja u Hrvatskoj u području ekonomije i poslovanja, sa impresivnom stopom zaposlenja od 94% u roku od godine dana nakon završetka studija.

ISEM
foto: ISEM

ZSEM nudi mnogobrojne studijske programe na osnovnim, master i doktorskim studijima, kao i MBA programe iz područja ekonomije, finansija, marketinga, prava, menadžmenta, preduzetništva i digitalne transformacije.

Svake godine, na ZSEM-u studira više od 800 studenata, od kojih su oko 300 međunarodni. Svi studenti ZSEM-a imaju jedinstvenu priliku da steknu međunarodno iskustvo kroz razmjenu na više od 160 partnerskih univerziteta, bez dodatnih troškova školarine. Tokom studentske razmjene, studenti imaju mogućnost odlaska na jedan semestar ili godinu dana, a takođe mogu iskusiti razmjenu na više univerziteta širom svijeta.

ISEM
foto: ISEM

Takođe, ZSEM je uspostavio Memorandum sa Tsinghua University School of Economics and Management, koji za cilj ima jačanje saradnje između ove dvije institucije, sa posebnim fokusom na promociju programa razmjene studenata i istraživačkih saradnji.

Kao najbolji univerzitet u Kini, Tsinghua je konstantno rangiran među najboljim univerzitetima na svijetu prema najuglednijim međunarodnim rang listama univerziteta. Tsinghua univerzitet se često naziva "Harvardom Kine" i globalno je poznat po visokokvalitetnoj nastavi i istraživanju, sa neprekidnom posvećenošću izvrsnosti i inovacijama.