Ne postoji zvanični spisak, ali su Bećković, Antić, Raković i Mirović nepoželjni - Vijesti.me

Ne postoji zvanični spisak, ali su Bećković, Antić, Raković i Mirović nepoželjni

Matija Bećković
Matija Bećković (Foto: Boris Pejović)

Zvanični spisak osoba čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen ne postoji, ali ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i u tom dokumentu su i imena akademika Matije Bećkovića, istoričara Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, i profesora Pravnog fakulteta u Prištini Dejana Mirovića, saopšteno je "Vijestima" u Vladi Crne Gore.

Za njih postoji bezbjednosna procjena da njihovi nastupi ruže državu Crnu Goru i njihove institucije i da su nepoželjni na njenoj teritoriji, objašnjeno je "Vijestima". 

Rečeno je da će se tim povodom u toku dana oglasiti i Uprava policije u čijoj je nadležnosti kontrola graničnih prelaza.

Do sada se nijedan zvanični organ nije oglasio, iako je iz državnog vrha Srbije stigla potvrda da je četvoro njenih državljana nepoželjno u Crnoj Gori. 

Vučić je kazao da ga ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obavijestio da je ulazak u Crnu Goru zabranjen Bećkoviću, Antiću, Rakoviću, i Miroviću.

"Ne znamo da li ima još lica, ali ono na šta su se pozvali u jednoj rečenici je ugrožavanje sigurnosti i bezbjednosti Crne Gore", naveo je Vučić.

Rekao je da će Stefanović razgovarati s crnogorskim ministrom, a da će on razgovarati sa predsjednikom Milom Đukanovićem.


Najčitanije iz sekcije Vijesti