Novi VW Passat svečano startovao u Crnoj Gori

Na prezentaciji u salonu Rokšpeda predstavljena je njemačka limuzina koja je u tehnološkom smislu zašla u premijum segment, ali su osnovne varijante ipak cijenom ostale dostupne dosadašnjim kupcima.
328 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2015. 22:38h

Osma generacija Folksvagen Pasata svečano je predstavljena na crnogorskom tržištu.

Prezentaciji koja je održana u salonu "Rokšpeda", ovlašćenog prodavca i servisera vozila njemačkog brenda, prisustvovalo je stotinak zvanica i predstavnika medija.

Nakon uvodnog obraćanja izvršnog direktora Rokšpeda Milenka Đurovića, novu limuzinu su predstavili TV voditelj Dejan Pantelić i menadžer proizvoda iz kompanije Porše SCG Filip Mitrović, uz muzičku pratnju fenomenalne violinistkinje Verice Čuljković-Čarli.

Pored modernizacije izgleda, novi Pasat je donio posebno značajan napredak u tehnološkom smislu. Zasnovan je na novoj MQB platformi Folksvagen grupe, a dobio je bezbjednosne sisteme kojima se mogu pohvaliti samo vozila premijum brendova, kao što je upozorenje na opasnost od sudara. Tu su i LED farovi, i napredni multimedijalni uređaji

Novi Pasat će pogoniti samo turbomotori. Na raspolaganju su benzinci 1.4 TSI, 1.8 TSI i 2.0 TSI, u nivoima snage od 125, 150, 180, 220 i 280 KS.

Turbodizelaši će vjerovatno činiti okosnicu prodaje, a Pasat ovdje zaista ima čime da se pohvali. Bazni dizelaš je 1.6 TDI sa 120 KS, a 2.0 TDI se radi u verzijama od 150, 190 i čak 240 KS, koliko razvija biturbo varijanta ovog agregata.

Osnovni nivo opreme Trendline je prilično bogat. Sadrži i egzotične detalje kao što je trozonska automatska klimu, infozabavni uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir i detekcija zamora vozača, a jedino što mu fali su aluminijumski točkovi.

Cijena najjeftinijeg Pasata 1.4 TSI Trendline iznosi 22.446 eura, osnovni dizel košta 24.225 eura, dok jedna od popularnijih varijanti 2.0 TDI sa 150 KS i srednjim paketom opreme Comfortline staje 28.727 eura.

Da je novi Pasat namijenjen i kupcima premijum segmenta dokazuje podatak da najskuplja varijanta 2.0 BiTDI DSG 4Motion košta 40.435 eura, a ako ga začinite i nekim stavkama sa duge liste dodatne opreme možete izaći i na preko 50.000 eura.

Galerija

Bonus video: