BS i HGI podržaće predlog DPS-a: Za smanjenje nakon povećanja

Doskorašnji potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić (BS) i poslanica Ljerka Dragičević (HGI) su 2014. uputili amandman da se budžetska sredstva povećaju sa 0,4 na 0,6 odsto
55 pregleda 15 komentar(a)
Suljo Mustafić, Ljerka Dragičević, Foto: Savo Prelević
Suljo Mustafić, Ljerka Dragičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2016. 08:15h

Iako su se njihovi poslanici prije dvije godine izborili za povećanje budžetskih izdavanja za stranke, Bošnjačka stranka i Hrvatska građanska inicijativa sada će podržati predlog DPS-a za njihovo smanjivanje.

S ciljem racionalizacije budžetske potrošnje, DPS će predložiti izmjene zakona kako bi se izdvajanja za stranke smanjila sa 0,6 na 0,5 odsto.

Doskorašnji potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić (BS) i poslanica Ljerka Dragičević (HGI) su 2014. uputili amandman da se budžetska sredstva povećaju sa 0,4 na 0,6 odsto.

U obrazloženju amandmana iz 2014. se ističe da su dotadašnja finansijska sredstva “bila izuzetno mala, posebno za manje političke subjekte” a ima za cilj da bi se svi politički subjekti “metnuli u isti ravan, (bar što se sredstava tiče)”.

Dragičević je za “Vijesti” potvrdila da će HGI podržati predlog DPS-a. “HGI hoće, jer u opštoj štednji ne može vama da se skida, a meni ne”, kazala je ona.

I iz BS su kazali da je razlog za podršku namjeri DPS-a štednja. “Svakako da će naši poslanici podržati izmjene i dopune ovog Zakona, jer vidimo da su težnje i nastojanja Vlade mjere sanacije i štednje u svim segmentima”, rečeno je “Vijestima” iz BS.

Bonus video: