U Antverpenu otvoren konzulat Crne Gore

Ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović je naglasio da se otvaranjem konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Flandriji dodatno povezuju dvije zemlje, dva regiona, te stvaraju nove mogućnosti saradnje u različitim sferama
160 pregleda 1 komentar(a)
konzulat Antverpen, Foto: Mvp.gov.me
konzulat Antverpen, Foto: Mvp.gov.me
Ažurirano: 04.12.2018. 10:55h

U Antverpenu je otvoren konzulat Crne Gore na čelu sa počasnom konzulkom Enisom Jarović.

Otvarajući konzulat ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović je kazao da Crna Gora i Kraljevina Belgija baštine tradicionalno prijateljske odnose, te da će otvaranje konzulata na čelu sa počasnim konzulom dati dodatan podsticaj snažnijem, naročito ekonomskom i kulturnom, povezivanju dvije države.

"Belgija je naš veliki prijatelj. Kao jedna od prvih zemalja koja je zvanično priznala Crnu Goru, pružala nam je punu podršku u procesu učlanjenja u NATO i snažan je podržavalac i partner našoj integraciji u Evropsku uniju", rekao je Darmanović.

Tokom ceremonije otvaranja, šef crnogorske diplomatije je ukazao na pozitivne trendove u razvoju bilateralnih odnosa te posvećenost kontinuiranom učvršćivanju veza Crne Gore sa Belgijom kroz intenzivan politički dijalog i sadržajnu saradnju.

Ocijenio je važnim što za to, pored ambasade u Briselu sada postoji još jedna adresa, u istorijski, administratvno i ekonomski veoma važnoj regiji ove države.

Ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović je naglasio da se otvaranjem konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Flandriji dodatno povezuju dvije zemlje, dva regiona, te stvaraju nove mogućnosti saradnje u različitim sferama.

Otvaranju su, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, prisustvovali belgijski zvaničnici, predstavnici lokalnih vlasti kao i diplomatskog kora.

Bonus video: