Milić: SNP se bori za bolji status građana, ali kad dođu izbori oni glasaju DPS

"SNP-u ne ostaje ništa drugo nego da onaj kamen koji gura 18 godina, zbog generacija koje dolaze, ne zbog predsjednika ili nekog drugog, da gura na ono brdo gdje su sloboda, pravda i jednakost i solidarnost. I kad se pogleda sve ovo što se dešava ovih godina vidimo da je bilo dostojanstveno“, kazao je Milić
58 pregleda 81 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 24.12.2016. 15:39h

Sve što se ovih dana dešava u Crnoj Gori dobilo je svoju materijalizaciju na nedavnim izborima - gužve koje vidimo na vratima bjelopoljskog Centra za socijalni rad, smanjivanje naknada majkama sa troje i više djece, ukidanje dječijeg dodatka...", ocijenio je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić na novogodišnjem koktelu u sali Centra za kulturu u Bijelom Polju.

"Meni izgleda da mi neki svoj kamen guramo svih ovih 18 godina, popnemo ga na vrh, a onda dođe narod i taj kamen gurne dolje. Jer kako drugačije objasniti da je neko iznenađen što su naknade za majke sa troje i više smanjene, a glasao je Demokratsku partiju socijalista. Kako da bude čovjek iznenađen da ukidaju dječji dodatak a glasao je DPS“, kazao je Milić.

On je imao poruku za majke koje će se zbog smanjivanja naknada za troje i više djece uputiti u Podgoricu.

"Svako prije toga neka pogleda sebe u ogledalu. I to mu je adresa kome će se žaliti. A SNP-u ne ostaje ništa drugo nego da onaj kamen koji gura 18 godina, zbog generacija koje dolaze, ne zbog predsjednika ili nekog drugog, da gura na ono brdo gdje su sloboda, pravda i jednakost i solidarnost. I kad se pogleda sve ovo što se dešava ovih godina vidimo da je bilo dostojanstveno“, kazao je Milić.

Lider SNP- a je podsjetio da je ta partija u Budvi predložila rješenje problema.

"E onda pitaju šta će biti u Kotoru. Pa će sjutra vjerovatno da pitaju šta će biti u Nikšiću. U Kotoru je ispalo da je Branko Ivanović imao pravo zašto ne vjeruje potpisima na papiru, dovoljno govori jučerašnje glasanje u skupštini Opštine Nikšić odbornika Socijaldemkratske partije sa odbornicima DPS-a. I pita me jedan čovjek, a je li njegov glas odlučivao. Ne prijatelju, to je ono što je najgore. Njegov glas nije odlučivao. Da je odlučivao pa da razumiješ, hoće da pomogne svoje građane, nego je glasao i dao podršku DPS-u", kazao je on.

Milić je kazao da će ta partija riješiti problem u Kotoru, ali da ne mogu sa onim koji jedno pišu a drugo rade, aludirajući na SDP.

"Osamnaest godina, ili 12 godina u Kotoru smo zajedno bili sa DPS-om. Ne sporim da SDP želi da bude opozicija, ali da bio bio opozicija prođi makar godinu ili dvije ono što su prošli SNP-ovci. I da oni nama isporučuju račun u kojem će da kažu da poptišemo da nećemo sa DPS-om. A imali smo kad i imali smo što i nećemo se spuštati na to uže. Odgovorili su iz Demokratskog fronta da podržavaju, iz URA-e nisam razumio šta su odgovorili. Jasno je da se tu nećemo igrati- izbora u Kotoru neće biti", uvjerava MIlić.

On je pojasnio da DPS neće biti vlast u Kotoru i ponovio šta su ponudili opoziciji.

"Da ni jedan čovjek koji je izabran glasovima odbornika DPS-a ne ostane na toj poziciji. E sad mi objasnite kako mi to sarađujemo sa DPS-om ako ni jedan njihov odbornik neće ostati na toj poziciji. Ali šta je potrebno da se kaže. Vazda je SNP neko sumnjivo lice. Nema SNP obavezu ni prema kome iz vlasti niti prema kome iz opozicije da se pravda je li SNP časno i dostajanstveno nosio sve ove godine“, istakao je Milić.

On je dodao da je jasno da vlast u Crnoj Gori ne želi da se izbori sa kriminalom i korupcijom.

"Jasno je i da im je trebala priča o državnom udaru da bi mnoge stvari sakrili. Ali završiće se i Kotor i tada će morati neko da se zamisli, rekao je Milić i dodao da dok je nekom u opoziciji bio cilj da ima jače pozicije SNP imao cilj da razvlasti DPS.

Ispred Opštinskog odbora SNP simpatizere i goste je pozdravio predsjednik OO dr Radosav Nišavić.

Bonus video: