DF: Podržaćemo svako rješenje koje će rezultirati razvlašćivanjem DPS-a u Kotoru

Navodi se da je DF ubjedljivo najjači opozicioni subjekt bez ikakvih uslovljavanja i stranačkih interesa ponudio strankama nacionalnih manjina da same formiraju vlast, "uz našu manjinsku podršku"
6 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 22.12.2016. 10:15h

Demokratski front (DF) podržaće svako rješenje koje budu zajednički predložile ostale opozicione stranke, a koje će rezultirati razvlašćivanjem Demokratske partije socijalista (DPS) u Kotoru.

DF je, kako su kazali, dosadašnjim djelovanjem pokazao kao stožer okupljanja opozicije spreman na svaki vid kompromisa kako bi razvlastili DPS na državnom i lokalnom nivou.

Navodi se da je DF ubjedljivo najjači opozicioni subjekt bez ikakvih uslovljavanja i stranačkih interesa ponudio strankama nacionalnih manjina da same formiraju vlast, "uz našu manjinsku podršku".

“Naša javna odgovornost i potreba da ispoštujemo izbornu volju građana obavezuju nas da se i prema ponudi kotorskog SNP–a javno i jasno odredimo”, kaže se u saopštenju.

SNP Kotor je juče pozvao opoziciju da podrži njihovu manjinsku vlast ako želi razvlašćenje DPS-a.

Ocjenjuje se da, pošto nakon izbora Velika koalicija Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija na državnom nivou neformalno funkcionišu kao jedan subjekt u komunikaciji sa DF-om, problem oko (ne)formiranja vlasti u Kotoru moraju prvo riješiti između sebe.

“DF je spreman da podrži svako rješenje koje budu zajednički predložili, a koje će rezultirati razvlašćivanjem DPS–a u Kotoru. Zato apelujemo na kolege iz opozicije da što prije održe sastanak, eliminišu eventualne sujete i nedoumice, kako bi građani Kotora dobili vlast za koju su glasali”, poručili su iz DF-a.

DF je ponovio da oni neće ni u jednom segmentu biti prepreka, već da će takvim stavom još jednom doprinijeti izlasku iz nezavidne situacije za koju nijesu odgovorni.

Bonus video: