DF ostatku opozicije: Pokažimo javnu odgovornost kao alternativu pogubnoj vladavini DPS-a

"Smatramo da istrajavanje na bojkotu, formiranje Vlade i Skupštine u sjenci, zajednička lista u Nikšiću i zajednički opozicioni kandidat za predsjedničke izbore 2018. predstavljaju pravi odgovor Đukanovićevom režimu"
5 komentar(a)
DF, Foto: Boris Pejović
DF, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.12.2016. 12:09h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) u cilju nastavka minimuma saglasja 39 opozicionih poslanika još jednom podsjeća i poziva predstavnike Velike koalicije Ključ, Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije (SDP) da se zvanično odrede na ponuđenu platformu daljeg zajedničkog djelovanja, saopšteno je danas iz DF.

"Podsjećamo još jednom da je naša ponuda ostatku opozicije isključivo bazirana na osnovu predloga koji su figurirali na zajedničkim sastancima, a nakon njihovog odbijanja da udruženo organizujemo demokratske proteste i šetnje. Zbog toga smatramo da istrajavanje na bojkotu, formiranje Vlade i Skupštine u sjenci, zajednička lista u Nikšiću i zajednički opozicioni kandidat za predsjedničke izbore 2018. predstavljaju pravi odgovor Đukanovićevom režimu i njegovim pokušajima da razbije opoziciono jedinstvo. Imajući u vidu ozbiljnost društveno političkog trenutka u kojem se nalazimo, najavljeni ekonomsko socijalni udar na najranjivije populacije u Crnoj Gori, Predsjedništvo DF-a apeluje na ostatak opozicije da pokažemo javnu odgovornost kao alternativa pogubnoj vladavini DPS-a i što prije dogovorimo pravce daljeg djelovanja", navodi se u saopštenju Predsjedništva DF.

Kazali su i da dok očekujući zvaničan odgovor na njihovu ponudu od 9. decembra, od Velike koalicije Ključ, Demokrata i SDP-a spremni na svaki vid komunikacije i eventualnih pojašnjenja.

Bonus video: