Marković zove opoziciju na dijalog: Nećemo se iscrpljivati porukama

Prema njegovim riječima, pred ovom Vladom su i zahtjevne ekonomske odluke. "Zbog toga, iscrpljivati se u slanju poruka ako one ne dolaze na pravi način do onih koji treba da ih čuju postaje iluzorno", kazao je Marković
83 pregleda 48 komentar(a)
Duško Marković, Velimir Mijušković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Velimir Mijušković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2016. 15:14h

Crnogorski premijer Duško Marković ponovo je pozvao opoziciju na dijalog u vezi sa njihovim povratkom u parlament, poručujući istovremeno da se neće iscrpljivati u slanju tih poruka.

On je, govoreću u Prirednoj komori Crne Gore, kazao da ne želi da zaobiđe činjenicu koja, direktno ili indirektno, utiče na biznis privrednika, a tiče se političkog ambijenta u državi koji je opterećen bojkotom rada u parlamentu od opozicionih stranaka.

Logično je, kaže on, da se taj nepovoljan ambijent preliva i na vaš biznis.

"Svjesni smo toga i već više puta u posljednjih mjesec dana upućivali smo jasnu poruku da smo spremni na dijalog sa opozicijom, u cilju prevazilaženja problema i njihovog povratka u parlament. Činim to i danas, sa ovog važnog mjesta. Istovremeno, veoma jasno kažem da se nećemo iscrpljivati u slanju tih poruka", kazao je Marković.

On je rekao da imaju obavezu da svakodnevno predano rade na ispunjavanju ključnih ciljeva – ulazak u NATO i dinamiziranje i ubrzanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

Prema njegovim riječima, pred ovom Vladom su i zahtjevne ekonomske odluke.

"Zbog toga, iscrpljivati se u slanju poruka ako one ne dolaze na pravi način do onih koji treba da ih čuju postaje iluzorno", kazao je Marković.

Kao rezultat ispunjavanja tih obaveza, Vlada je, ističe on, posvećena prioritetnom zadatku: unapređenju životnog standarda svih građana i stvaranju više šansi za zapošljavanje, prije svega mladih i obrazovanih generacija.

Bonus video: