Tivatska akcija: DPS-SD-HGI partitokratija obesmišljava skupštinsku raspravu

"Očito se nekome u Opštini žuri da nedavna skandalozna dešavanja u Centru za kulturu Tivat što prije privede kraju i što prije zataška", smatra Tivatska akcija
159 pregleda 0 komentar(a)
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Tivatska akcija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.12.2016. 14:27h

Činjenicu da su gradonačelnica Tivta Snežana Matijević (DPS) i predsjednik SO Ivan Novosel (DPS) za predstojeću redovnu sjdneicu Skupštine Opštine u četvrtak, pripremili dnevni red od čak 48 tačaka čime je postavljan rekord u istoriji tivatskog parlementarizma, opozicija je danas dočekala "na nož".

"Dnevni red posljednje sjednice SO u ovoj godini još je jedan od primjera apsolutne neodgovornosti DPS-SD-HGI partitokratije i oligarhije u Tivtu, njihove nesposobnosti da argumentovano brane svoje štetne odluke, i napora da se stoga skupštinska rasprava obesmisli do krajnjih granica. Ovo utoliko više dolazi do izražaja ako se zna da su na dnevnom redu ove sjednice i tačke poput Predloga budžeta Opštine Tivat za 2017. godinu, Izvještaj o stanju uređenja prostora za 2016. godinu, Odluka o komunalnoj naknadi, Odluka o bližim kriterijumima za korišćenje sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve, planovi rada javnih preduzeća sa finansijskim izvještajem. Tematika samo jedne tačke- npr. Predloga budžeta za 2017. godinu, zahtijevala bi jednu cijelu sjednicu SO samo za sebe; a ovdje je u jedno jedino skupštinsko zasijedanje "ugurano" najmanje 10 tačaka ne manjeg značaja za budućnost našeg grada" saopštila je danas Tivatska Akcija (TA).

Napomenuli su da je na originalno predložene 42 tačke dnevnog reda za koje su odbornici dobili materijale na samom isteku zakonskog roka od sedam dana pred sjednnicu, u međuvremenu dodato još šest, među kojima i one o kontroverznim smjenama na čelu Centra za kulturu.

"Očito se nekome u Opštini žuri da nedavna skandalozna dešavanja u Centru za kulturu Tivat što prije privede kraju i što prije zataška", smatra TA koja ističe da "namjera ove neodgovorne i bezobzirne družine nije bila da obori Ginisov rekord u broju tačaka dnevnog reda jedne sjednice SO".

"DPS-SD-HGI oligarhiji i partitokratiji na vlasti u Tivtu namjera je da zakazivanjem sjednice SO sa ovolikim brojem tačaka, razvodni i na taj način potpuno obesmisli skupštinsku raspravu na mnoge teme veoma bitne za budućnost građana Tivta i da pokuša da prikrije u što je većoj mogućoj mjeri cijeli niz aktuelnih katastrofalnih poteza tivatskih DPS-SD-HGI vlastodžaca kojima isti svjesno i ubrzano guraju vlastiti grad u ambis bez povratka", poručila je TA.

Budiimir Cupara (Arsenal za Tivat) zatražio je od opštinara da sa dnevnog reda sjednice povuku predlog odluke o budžetu za 2017. godinu, jer uz njega odbornicima nisu dostavili jednogodišnji investicioni program, te program uređenja pristora za 2017, a na koje se najviše troše sredstva kapitalnog budžeta.

Iz kabineta predsjenika SO Ivana Novosela koji je danas držao kolegijum sa predstavnicima klubova odbornika, saopšteno je da će se "zavisno od toka sjednice, i učešća u raspravi o predloženim tačkama dnevnog reda, odrediti i pauza tokom zasijedanja, a izvjesna je i mogućnost nastavka sjednice naredni dan 23. decembra kako bi se dalo prostora da se o svim tačkama raspravlja u skladu sa Poslovnikom o radu SO".

Bonus video: