Marković: Ubisto Karlova gnusan čin, udar na demokratiju i civilizacijske vrijednosti

"Marković je istakao da ovaj tragičan događaj opominje sve države da se moraju pojačati zajednički napori u borbi protiv terorizma i više posvetiti pitanjima bezbjednosti i sigurnosti", saopšteno iz Vlade
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2016. 12:21h

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova je gnusni čin i udar na demokratiju i civilizacijske vrijednosti, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ambasadorom Rusije u Podgorici Sergejom Gricajom.

Kako je saopšteno iz Vlade sastanak je organizovanom na inicijativu Markovića povodom ovog teškog zločina.

"Predsjednik je iskazao solidarnost i izrazio saučešće, te zamolio da ono bude prenijeto predsjedniku Vlade Rusije Dmitriju Medvedevu i porodici stradalog ambasadora. Marković je istakao da ovaj tragičan događaj opominje sve države da se moraju pojačati zajednički napori u borbi protiv terorizma i više posvetiti pitanjima bezbjednosti i sigurnosti", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući na izrazima saučešća i podrške, ambasador Gricaj je kazao da ubistvo njegovog kolege nije samo teroristički akt već i pokušaj uticaja na odnose Rusije i Turske, ali je iskazao uvjerenje da oni neće biti narušeni, saopšteno je iz Vlade.

Galerija

Bonus video: