PzP: Medojeviću medalja za doprinos u borbi protiv ozbiljnog kriminala i terorizma

"Nažalost, u zemlji iz koje ja dolazim, korumpirani režim, godinama ogrezao u švercu i kriminalu, stvorio je od Crne Gore sigurnu destinaciju za djelovanje najopasnijih transnacionalnih narkokartela i terorističkih organizacija", kazao je Medojević
109 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: PzP
Nebojša Medojević, Foto: PzP
Ažurirano: 15.12.2016. 18:36h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) , Nebojša Medojević dobio je danas u SAD specijalnu nagradu i počasnu medalju "9/11 Security Commendation Medal" za njegov doprinos u borbi protiv ozbiljnog kriminala i terorizma, saopšteno je iz PzP.

Medojević boravi u radnoj posjeti SAD u toku koje će se susresti sa predstavnicima američkog Senata, više think-thankova i analitičara bliskih Republikanskoj Partiji SAD, sa kojom je PzP u istoj međunarodnoj asocijaciji IDU.

"Prvog dana posjete, specijalni izaslanik generalnog sekretara međunarodne Asocijacije policajaca INTERPORTPOLICE, Jay Grant, uručio je Medojeviću specijalnu nagradu i počasnu medalju "9/11 Security Commendation Medal" za njegov doprinos u borbi protiv ozbiljnog kriminala i terorizma. Ova medalja se dodjeljuje u sklopu ceremonije sjećanja na policajce koji su stradali u terorističkom napadu na SAD 11. septembra 2001. godine, u ime Fred V. Morone Centra za Javnu bezbjednost i borbu protiv terorizma", saopšteno je iz PzP.

Zahvaljući se na ovoj počasti Medojevic kazao da medalju posvećuje hrabrim policajcima.

"Čini mi posebnu čast što sam dobitnik ove nagrade i medalje, koja je posvećena hrabrim policajcima koji su profesionalno vršeći svoju dužnost, položili svoje živote , služeći svom narodu i svojoj otadžbini, spasavajući tuđe živote u najstrašnijem terorističkom.napadu koji je svijet ikad vidio. Nažalost, terorizam i organizovani kriminal su danas jos veća prijetnja po globalni mir i sigurnost građana i biće potrebno mnogo zajedničkog napora i žrtvi, kako policajaca , koji su na prvoj liniji borbe protiv terorista i mafijaša, tako i cjelokupne javnosti, lidera zajednice, političara, medija , ali i samih građana koji moraju postati svjesni ove pošasti i dati svoj dio doprinosa globalnoj bezbjednosti", istakao je Medojević.

On je kazao i da je korumpirani režim u Crnoj Gori stvorio od Crne Gore sigurnu destinaciju za djelovanje najopasnijih transnacionalnih narkokartela i terorističkih organizacija

"Nažalost, u zemlji iz koje ja dolazim, korumpirani režim, godinama ogrezao u švercu i kriminalu, stvorio je od Crne Gore sigurnu destinaciju za djelovanje najopasnijih transnacionalnih narkokartela i terorističkih organizacija, pa je DEA u vise akcija upravo u Crnoj Gori uhapsila više stranih drzavljana za koje se osnovano sumnja da su ugovarali kupovinu oružja , plaćajući je drogom. Tako su dilove "droga za oružje" u Crnoj Gori sklapali F.A.R.C. AL Qaida, ISIS, osjećajući se bezbjedno i zaštićeno od strane korumpiranog crnogorskog režima", rekao je Medojević.

Po njegovim riječima, terorističke akcije i obračuni zaraćenih narkokartela su postali svakodnevica u Crnoj Gori.

"Stradaju i nevine žrtve, a korumpirani režim nemoćno posmatra kako država tone u ozbiljni kriminal i zbog veza vlasti i mafije, službe bezbjednosti, tužilaštvo i sudovi ne procesuiraju mafijaše i teroriste. Činjenica da sam ja od Vaše cijenjene Asocijacije nagrađen za moj doprinos, u globalnoj borbi protiv ozbiljnog kriminala i terorizma kao dugogodišnji član Odbora za odbranu i bezbjednost, a da je specijalni tužilac u mojoj zemlji, pod kontrolom korumpiranog režima mene i moje kolege, lidere DF, lažno optužio za terorizam na izborni dan u sklopu montiranog postupka za lažni državni udar, najbolje opisuje koliko je borba protiv terorizma teška i značajna za globalni mir i bezbjednost. Ovu nagradu doživljavam i kao dodatni podstrek i priznanje DF-u za našu dugogodišnju upornu i hrabru borbu za političke promjene koje ce dovesti do poželjnog ambijenta za efikasnu borbu protiv globalnog organizovanog kriminala i terorizma", rekao je Medojević.

Bonus video: