Demokrate: Predlog DF o Vladi u sjenci ima smisla samo ako ga sva opozicija prihvati

"Što se tiče ideje o prelaznoj vladi, koja bi podrazumijevala i učešće Demokratske partije socijalista, za Demokrate je takva ideja neprihvatljiva", saopštile su Demokrate
5 komentar(a)
Demokratska crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.12.2016. 17:59h

Za Demokratsku Crnu Goru prihvatljiva je ponuda Demokratskog fronta (DF) u vezi sa formiranjem Vlade u sjenci, ali za nas ona jedino ima smisla ako je svi opozicioni politički subjekti prihvate, jer je sinhronizovano djelovanje 39 poslanika prioritet svih prioriteta, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Što se tiče ideje o prelaznoj vladi, koja bi podrazumijevala i učešće Demokratske partije socijalista, za Demokrate je takva ideja neprihvatljiva, jer bismo mi pogazili čvrsto obećanje, dato građanima Crne Gore od momenta osnivanja, a potvrdili odlukom Glavnog odbora, najvišeg organa Partije, da sa DPS-om, Milovim, Duškovim ili bilo čijim, nećemo ni u kakvim kombinacijama. Međutim, ako takva varijanta bude prihvatljiva za sve ostale, nećemo biti smetnja, ali u njoj nećemo učestvovati", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije navode da je za nas je i dalje najbolji oblik – nestranačka vlada.

"Jer njeni članovi neće biti direktno zainteresovani za izborni rezultat. Ovo je samo jedna od prednosti ovakvog koncepta, kojem se nerijetko pribjegava u sličnim situacijama. Demokrate podvlače da je Platforma građanske opozicije prihvatljiva samo ako je prihvati DF, jer se preciziran datum održavanja ponovnih izbora, kao uslov mora kumulativno ispuniti sa pravnim razrješenjem "državnog udara", kako bi došlo do povratka opozicije u Parlament", zaklučuje se u saopštenju Demokrata.

Predsjedništvo DF-a je ranije danas obavijestilo javnost da su prije sedam dana Velikoj koaliciji Ključ, Demokratama i SDP-u, dostavili predlog o zajedničkom vanparlamentarnom djelovanju opozicije na koji još uvijek čekaju odgovor.

Iz DF su TADA saopštili da njihov predlog definiše precizan put koji vodi ka smjeni sadašnje Vlade.

"I organizovanju novih izbora zasnovan na jedinstvu opozicije i stvaranju pouzdane i kompetentne alternative sadašnjoj vlasti. Struktura i demokratski principi koji bi pomogli u relalizaciji zacrtanog cilja su između ostalog formiranje opozicione Vlade i opozicionog parlamenta kojeg bi činilo 39 poslanika opozicije. Pošto se bojkot pokazao kao najefikasnije sredstvo u borbi protiv režima, DF će se i dalje zalagati da se uz pomoć ovog efikasnog političkog sredstva organizuju novi izbori koje bi pripremila prelazna kooministarska Vlada", kazali su ranije danas iz DF

Bonus video: