Darmanović-Ji: SAD će nastaviti da podržava reforme Crne Gore

Ji je čestitao Darmanoviću na novoj poziciji i ponovio podršku SAD-a daljim reformama Crne Gore
4 komentar(a)
Srđan Darmanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Srđan Darmanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 15.12.2016. 16:18h

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, Hojtom Brajanom Jiem, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Ji je čestitao Darmanoviću na novoj poziciji i ponovio podršku SAD-a daljim reformama Crne Gore na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. Takođe, naglasio je važnost nastavka napora na jačanju demokratskih institucija za ostvarenje integracionih težnji Crne Gore i za građane Crne Gore.

"Darmanović je zahvalio zamjeniku pomoćnika državnog sekretara SAD Jiu na čestitkama i istakao kontinuiranu podršku Sjedinjenih Država jačanju institucija sistema i demokratskim procesima u Crnoj Gori. Posebno je naglasio da su na planu realizacije evroatlantskih ambicija Crne Gore, Vlada i narod SAD bili naš najvažniji oslonac. Dodao je da Sjedinjene Države ostaju strateški partner Crne Gore, u kojoj imaju odgovornog i pouzdanog prijatelja, spremnog da i ubuduće konstruktivno doprinosi zajedničkom sistemu vrijednosti i regionalnoj stabilnosti", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Bonus video: