Budva: PzP novac od kampanje dao za uređenje škole i vrtića

Neugledna prostojia u suterenu Osnovne kole Stefan Mitrov Ljubiša, gdje se nalazi Muzička škola, pretvorena je u učinicu
110 pregleda 1 komentar(a)
muzička škola, nekad i sad
muzička škola, nekad i sad
Ažurirano: 15.12.2016. 14:38h

Budvanski Pokret za promjenu donirao je 10.000 eura, koje su utrošene za adaptaciju učinice Muzičke škole u Budvi, kao i zamjenu stolarije na tri učinice u budvanskom vrtiću “Ljubica Jovanović Maše“. Ovo je prvi put da neka partija u Budvi, novac koji je dobila od Opštine za kampanju i rad stranke, utroši na humanitarne akcije.

Neugledna prostojia u suterenu Osnovne kole Stefan Mitrov Ljubiša, gdje se nalazi Muzička škola, pretvorena je u učinicu. Škola za osnovno muzičko obrazovanje, koju pohađa čak 404 učenika kuburi sa prostorom i praktično je podstanar u osnovnoj školi.

„Nakon saznanja da učenici i nastavnice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje rade u izuzetno teškim uslovima, kako zbog većeg broja upisanih polaznika , tako i nedostatka prostora za obavljanje redovne nastave, Pokret za promjene je odlučio da iz skromnih finansijskih sredstava koje dobijaju iz budžeta Opštine za finansiranje svojih redvnih aktivnosti, usmjere u rješavanje problema u ovoj nastavnoj ustanovi. Nakon dobijanja podrške od školskog odbora OŠ “Stefan Mitrovi Ljubiša“ i lično direktora Muzičke škole Nikole Vukčevića opštinski odbor PzP je donio odluku da da ušteđena sredstav u iznosu od deset hiljada eura, koja su bila planirana za troškove predizborne kampanje , usmjeri kao donaciju za rekonstrukciju i adaptaciju jedne zapuštene prostorije u suterenu škoe, kao i zamjenu dotrajale stolarije u zgradi starog vrtića “, kazao je lider budvanskog PzP-a Stevan Džaković.

On je naglaiso da kako bi se projekat što efikasnije realizovao, čanovi te partije su uradili idejni projekat, te na konkursu izabrana najpovoljniji ponuđač - podgorička firma Slackomerc, sa kojom je zaključen ugovor.

“Radovi koji su trajali desetak dana su podrazumijevali rušenje pregradnih zidova, izradu nove eloksirane bravarije, izradu hidroizloacije, gletovanje i krečenje zidova, postvaljnje novih keramičkih pločica i elektroinstalacija, nabavku novih prozora. Na veliko zadovoljstvo svih, ponajviše djece i učenika, radovi su završeni prekjuče, a dobijena je jedna nova učinica za Muzičku školu te bolji uslovi za boravak mališna u vrtiću. PzP je je ovim skromnim gestom pokazao da se sa malo volje može pomoći zajendici u kojoj živimo“, poručio je Džaković.

Zahvalivši se Pokretu za promjene na donaciji i Džakoviću koji je inicirao akciju, direktor Muzičke škole Nikola Vukčević je kazao da je škola dobila prijeko potrebnu učiniocu, jer su kapaciteti prebukirani.

“Vjerujem da bi u nekoj bliskoj perspektivi Muzička škola trebal da dobije svoju zgradu, da postanemo potpuno autonomni, jer bi to olkšalo rad profesorima,a učenici imali mnogo bolje uslove.To budvanska djeca zaslužuju“, kazao je Vukčević.

Bonus video: